Etlerin yağlarının aşağıya damlayıp alev yapmasını nasıl engelleriz?
O konuya bende tam kesin bir çözüm bulamadım, Ancak şöyle birşey var. Mangal etine pişmeden önce çiğ halde iken kesinlikle bıçak darbesi atmayın çizik vermeyin, bir süre sonra et suyunu içine çeker ve hafif bir güzel koku verir aynı zamanda ette biraz kızarma oluşur tam bu zamanda ete çizik atmak gerekir. Hem suyunu içine çekmiş olur çizik attığınızda lezzetini kaybetmez, hemde yağ damlaması azalmış olur zaten yağ genellik ile ilk 10-15 dk arasında kızarırken damlar bu dakikaları atlattığınız zaman tamamdır. :D
Ek Olarak:
Hocam anadolu yakasındaki arkadaşlarla yapalım bir gün kaynarca, kartal, pendik sahilinde mangal? :D
Ah şu Mesafe farkı olmasa :) Şimdiye donatmıştık sofrayı :D
Abi oturduğun yer nerede buluşalım bir haftasonu :D
Rize'ye yolun düşerse beklerim, en güzelinden donatırım sofrayı :D
Ek Olarak:
Rakı & Izgara zamanı gelmiş.
Aynen, Kafa dinlemenin en güzel zamanları :)