Mertcan
Hayat kısa, kuşlar uçuyor
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yatırım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
Kodlama ve programlama eğitiminin yaygınlaştırılmasına bir destek de dünyanın en değerli yazılım şirketi olan Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan geldi. Kendisine göre temel kodlama eğitimi tüm okullarda zorunlu programa dahil edilmeli.
KAYNAK
Peki siz ne düşünüyorsunuz, kodlama devlet okullarında/üniversitelerde standart hale getirilmeli mi?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
ozoncity
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / K
-
Meslek
Muhasebeci
-
-
Ad Soyad
G** D**
-
-
-
Ticaret
6, (%67)
Herkes basimiza heckirim ben kod biliyom der 🤗😶
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
V** S**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Din eğitiminden sıra gelirse güzel olur okullarda kodlama ögretilmesi :)
8 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Fotoğra
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kodlama üniversiteleri bırakın, ilkokulda ingilizce ne zaman öğretilmeye başlanıyorsa bence o zaman öğretilmesi lazım hatta A-B-C ile birlikte öğretilmesi lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Kızım ikiye gidiyor seneye hatta bu yaz ufaktan göstereceğim bildiğim kadarıyla merak ederse kursa gönderirim ilerleyen yıllarda. İcimde kaldı zaten ya oğlum ya kızım bu ise yönelmeli :) dinsiz olsunlar ama bu işi öğrensinler istemiyorum bu arada
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Herkes kodlama öğrenmek zorunda değil. Doktor olacak adama gidip kodlama öğretmenin ne gibi bir faydası olabilir ? Herkesin ilgi alanları farklı, herkesin yapmak istediği bir iş, bir meslek var. Gidip ayırt etmeksizin bütün herkese kodlama öğretirsen, şuan liselerde verilen eğitimden zoraki ve gereksiz eğitimden farkı olmaz.
Bana kalırsa Türkiye'nin her yerine bir kurs açılmalı. Şuan 24 yaşındayım ve ilerde halim vaktim el verirse yaşadığım bölgede, kasabada ücretsiz kodlama dersleri veren dershane yapısı bir merkez açmak istiyorum. Hatta iş adımlarından, büyük markalardan yardım talep ederek Türkiye'nin bir çok bölgesinde böyle merkezler açılmalı.
Büyük katılım olabilir diye düşünüyorum hemde, ilgisi olan kişileri küçük yaşta keşfedebilir ve onlara düzgün, planlı bir eğitim verilebilir. Çünkü bu alanda ciddi eksiğimiz var. Bizde yazılımcıların sayısı az ve kimse kendini geliştirmeyi düşünmüyor, en kısa zamanda öğrendiği şeylerden paza kazanmaya çalışıyor, üstüne bir şeyler katmaya çalışan kaç kişi var ?
Vakti olmayana özet: Zorunlu olmasın, gönüllü olsun. Okullarda değil, dershane tarzı yerlerde ücretsiz olarak, katılan öğrencilere öğretilsin.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Arkadaşlar zaten yavaş yavaş öğretmenler arasında da uyanış başladı. Okulların çoğunda Stem, Ardinio, Microbit gibi uygulamalarla temel kodlama öğretiliyor.
Biz geçen 2 ay içinde kurslar alıp projeler yazmaya başladık. Daha önceki konularımda grafik ve yazılım istediğim web sitesi teklifi, kodlama temelli bir eğitim platformu içindi. Projesi yazıldı, teklifleri aldık ve gönderdik. Eğer kabul edilirse Akdeniz bölgesi başta olmak üzere tüm Ülke genelinde bir kodlama+kütüphane sitesi kuracağız.
Ayrıca bu konuyla alakalı, sadece Tim amca değil, hemen her teknoloji platformu bu konulara destek oluyor. Code.org sitesiydi sanırım, sayfanın altına bakarsanız kimlerin destek olduğunu görebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
-
-
Ad Soyad
R** D**