Hocam dediğin gibi,
Sizin de verdiğiniz örnek gibi, cep telefonu almak isteyen de N11'e giriyor, iç çamaşırı almak isteyen de N11'e giriyor. Aynı şekilde ekonomi haberleri okumak için de haberler.com'a giren var, magazin haberleri okumak için de haberler.com'a giren var. Dolayısıyla verdiğiniz örnek doğru değil çünkü film izlemek için Youtube'a giren de var, müzik dinlemek için Youtube'a giren de var. Oyun videoları çeken kişilerin bölümlerini seyretmek için Youtube'a giren de var. Olaya bakış açınız yanlış. Siz, sanırım bu tür siteler tekelleştiği için şikayetçisiniz. Ayrıca, bir kişi hem matematik hem de edebiyat eğitimini ayrı ayrı aldıysa gayette branşım var diyebilir.
Video sitesi açmak için dem vurduğunuz örnekler doğru olmadığı için yazmak istedim. Bu şekilde dem vurmaktansa, İş bankası örneğinde verdiğiniz gibi sizin de farklılık yapmanız gerekebilir. 2017 senesi için de farklılık yapmak biraz beyin fırtınası ister çünkü bundan 10 sene önce bu tür bir platform yapmak akla gelmiş olsaydı güzel şeyler düşünülebilirdi fakat günümüzde artık bir çok fikir, icraata dökülmüş durumda.
Yakın bir örnek vereyim. Google'a webmaster forum yazdığınız zaman, bilinen 2 site *** ve wmaracı başta olmak üzere bir kaç sayfa boyunca forum siteleri var. Şimdi, *** ve wmaracının özelliklerine bakalım hemen hemen aynı, kelime sorgulama, sıra analiz, site analiz vesaire. Diğerlerine bakalım, hiç bir farkı yok. Hepsi *** ve wmaracı forumunun kategori isimlerini kopyalayarak oluşturulmuş ve ekstra hiç bir özelliği olmayan forum siteleri. Yani az önce de söylediğim gibi onları farklı kılacak bir şeyleri yok.
Gelelim sizin projenize. Siz de kendinize ait bir yazılımla oluşturulmuş bir internet sitesi açarak, oyun sektöründe videoları olan kişileri bir araya getirdiğinizi var sayıyorum. Yani ben, oyun serileri çeken birisi olsam ve halihazırda bir izleyici kitlem olsa, neden Youtube'u veya Twitch'i bırakıp sizin sitenizde yayıncı olayım? Önce bunun fizibilitesini yapın, farkınızı ortaya koyun..
Saygılarımla.