ekremselcuk adlı üyeden alıntı
Merhaba Samsa kardeş. Araştırdıklarıma göre Opencart'ın; e-ticaret sistemi, eklentileri, özellikleri ve destek konusunda woocommerce'den her daim bir adım önde olduğunu öğrendim.Fakat tek dezavantajı SEO konusu. Arama motoru optimizasyonunda wordpress'in önüne geçemeyeceği aşikar.
Bu durumda şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Eğer binlerce ürün satışı yapmayacaksanız wordpress ideal, ama ürün sayısı fazla olsun, ayrıca ek özelliklerde hem göz doyursun hem de gönül doyursun derseniz Opencart vazgeçilmez.
Peki Opencart kurup yöneten arkadaşlara bir sorum var, ürün bazlı arama motoru optimizasyonunda gelebildiğiniz en iyi nokta nedir? Rekabeti orta seviye olan kelimelerde başarı ne durumda?
Ooww yoo durun bi dakika :) Yıllarca wordpress kullanıp opencarta zorla geçip sonra opencart hastası olanlardanım :) Seo konusunda opencart'ın wordpressden herhangi aşağı kalır bir yanı kesinlikle yok hatta Opencarttaki seo modüllerini iyi kullandığında onbinlerce ürüne otomatik ürün açıklamaları yazdırabiliyorsun ve hepsi birbirinden farklı oluyor :)
Opencart site içerisinde ürün arama konusunda da başarılı. kelimenin tamamını yazmana gerek yok mesela hosting yazacakken host yazman yeterli ( bu n11'de yok tam eşleşme ile arıyor mesela) veya n11 gibi sadece ürün başlıklarında değil de ürün açıklamalarında her yerde arıyor. Aranılan kelime ile ilgili ürünün herhangi bir yerinde ufacık birşey geçmesi yeterli mesela :) Live search özelliği de var gayet güzel çalışan.
15K ürünlü e-ticaret sitesi yönetiyorum, site opencart, tıkır tıkır işliyor mübarek