Opencart index almıyor diyenler kusura bakmasın, kesinlikle hatalı bir söylemdir.

Opencart her zaman hızlı index alır ve kesinlikle seo dostudur.

Gerisi hikayedir.

Kim Opencart son sürümü kullanın diyor ayrıca çok merak ettim?
Hala 1.5 sürümünde canavar gibi çalışan üstelik binlerce ürün barındıran siteler mevcuttur. Opencart için asla son sürüm kullanılmalıdır diye bir kural yoktur.
Sadece 1.5 sürümlerinde responsive özelliği tam stabil değildir bu yüzden 2.x sürümleri kullanılmalıdır. Hatta 3 sürümleri çıktı ve stabil olmadığı için kullanılmasını tavsiye etmiyoruz.

Bakın bir konuda gayet net olacağım. Opencart kullanıcısı olduğum için Opencart sistemini övüyor değilim. Tüm sistemleri defalarca uzun süre test eden biri olarak Opencart sisteminin uzun vadede daha performanslı olduğunu tespit ettiğim için bu sistemi kullanıyorum. Bu yüzden tavsiye ediyorum her zaman.

Ama Opencart sistemini beğenmeyenlere zorla beğendirmek gibi bir çabamız da yok.
Ancak bilmeden yorum yapılmasını da hoş görmüyorum açıkçası.

Wp kullanan kişilere woocommerce kullanmak mantıklı geliyor olabilir.
Ancak unutmayalım ki wp bir blog yazılımıdır. Ve cpu konusunda her zaman sorunlu bir sistemdir. Sürekli güncelleme gelir, tema uyumu eklentiler vs uğraştırır insanı.

Ama Opencart hangi sürüm olursa olsun bir kere kurarsınız ve aynen yıllarca devam edersiniz. Güncelleme derdi yoktur. Önemli olan tema seçimi konusunda dikkatli olmaktır. Çünkü çıkabilecek hatalar genelde tema kaynaklıdır.

İyi forumlar herkese.