-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar, Niobeweb firmasında uzun yıllardır kullandığım VDS sunucum var. theWp firmasından haber v4 temasını aldım ve kurulum yaptım. İlk gözüme çarpan tema panelinin çalışmamasıydı. Sonra baktım ki ne haber botu çalışıyor, ne burçlar, ne piyasa durumu ne de Süper lig puan tablosu. Destek için bildirim yaptım. Kontroller sonucunda sunucumdaki lisans dosyasının theWp sunucularına ulaşmadığını dolayısıyla da çalışmadığını belirttiler. Hosting firmamla görüşüp engellemeyi kaldırabileceğimi belirttiler. Niobeweb ile yaptığım görüşmeler sonucunda ise ne genel networkten ne de sunucumdan karşı tarafın sunucusuna herhangi bir engelleme olmadığını ve ulaşabildiğimizi söylediler. Yani iki firma da bizde sıkıntı yok karşı tarafla görüşün diyorlar. Sunucuma baktığımda firewall kapalı ve ip engelleme listem boş. ping attığımda cevap geliyor. temamın fonksiyon dosyaları da şifreli olduğundan nereye nasıl bağlanıyor göremiyorum.
Sonuç olarak ortada kaldım. Gerçekten bir engelleme var mı ya da neden karşı sunucuya ulaşamıyorum? Ya da ulaşıyorum da yazılımda ya da başka bir yerde mi var sıkıntı. Yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
E** İ**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Tam emin değilim ama ; sunucundaki şu fonksiyondan olabilir :
php_network_getaddresses: getaddrinfo
PHP sürümünde eğer aktif ise bu fonksiyon sorun ortadan kalkacaktır. Birde hosting firmana bunu sorabilirsen iyi olur.
Hazır Makale ve İçerik Siparişi | MakaleyazNET
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Konu başlığını sorduğunuz soruyu anlatacak biçimde güncelleyin lütfen. Bu sayede ileride yapılan aramalarda aynı soruna sahip diğer insanlarda cevaplardan faydalanır.
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba
alicevikOlası nedenler ;
1- Mevcut network taraflı engelleme
2- Karşı network taraflı engelleme
3- Mevcut sunucunuzdaki kapalı fonksiyonlar
4- Mevcut sunucunuzdaki firewall yapılanması
5- Karşı sunucudaki firewall yapılanması
6- Mevcut sunucunuzdaki eksik modüller
7- Php.ini taraflı etkinleştirilmemiş fonksiyonlar (allow_url_fopen gibi)
8- Mevcut sunucunuzdaki dns sorunları / çözümlenememe
9- Karşı sunucudaki dns sorunları / çözümlenememe
10 - Mod_security türevi güvenlik modülleri
Saygılarımızla ...
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, Sunucu firmam kendi networkümüzde sıkıntı olmadığını söylerken, karşı tarafta başka müşterilerde böyle bir sıkıntı olmadığını söylüyor.
Sunucumdaki kapalı fonksiyonlar kısmını tam anlayamadım. açık olması gereken fonksiyonlar nelerdir? (Bunu temayı satanın bilmesi gerekiyor gibi)
Firewall kapalı.
Eksik modül? (Bunu temayı satanın bilmesi gerekiyor gibi)
allow_url_fopen gibi açık
Dns sorunları hakkında bilgi sahibi değilim ama tema sahibinin verdiği sunucu ipsine her türlü ulaşım var ama çözümleme sunucusuna ne ping atabiliyorum ne de ulaşabiliyorum. Bu normal mi?
Güvenlik modülü olarak sayılırsa MagicSpam kullanıyorum panel üzerinde.
Teşekkürler