-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
I** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Evet, başlıkta yazdığım gibi elektro gitar satın almayı düşünüyorum. Gitarın parçanın en yoğun bölümlerinde verdiği hazzı ve elde oluşan o hayali gitarı, rock ve metal müzik dinleyenler bilirler :)
Ben bu hayali gitarı gerçeğe dökmek istiyorum. Bilgili arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum.
Gitarların kalitelisi, kalitesizi ve ucuzu pahalısı var mıdır?
Müzik dinlemenin verdiği zevki, çalmak verir mi?
Gitar dışında başka müzik aletleri önerir misiniz?
Öğrenmek için kursa gitmek gerekli mi?
Öğrendikten sonra tek başına gitarla müzik olmayacağı için ne yapılmalı? İlla bir grup mu gerekli?
Bu arada "Bunun konuyla ne alakası var?" diyecek arkadaşlar, evet haklısınız ama burası dışında insan çeşitliliğine ve güncelliğe sahip forum sayısı az. Eminim her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgili birileri çıkacaktır :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım geliştirici
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Gitarın elbette kalitelisi, kalitesizi, ucuzu ve pahalısı vardır. Markasız, ne ağacından imal edildiği belli olmayan gitarlar dahi vardır. 150 liraya satılan elektrogitarlar da var, oyuncaktan farkları yok. Elektrogitarın ağacı, manyetikleri çok önemlidir. Aynı markanın aynı modelinden olan iki gitar bile birbirinden çok farklı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Önce sıfır mı, ikinci el mi alacağına karar vermen gerek. Piyasada belli başlı markalar var, her markanın uygun olduğu bir tarz var. Kısa bir araştırmayla tarzına en uygun markaları bulabilirsin.
Müzik yapmak, müzik dinlemenin verdiği zevkin katlarcasını verir elbette. Tabii yalnızca şarkıları ezberleyip çalmanı tavsiye etmem. Müzik teorisi öğrenmek her zaman bir artıdır. Tıpkı hazır program kullanmak yerine programlama dili öğrenmek gibi. Bu şekilde müziğin en temel yapısına inerek istediğin gibi onunla oynayabilirsin. Aynı zamanda beste yapmayı çok daha tutarlı ve basit bir hale getirir. Farklı bir enstrümana da aktarma şansın olur. Notalarının yerlerini bildiğin bir enstrümanda, notalarını bildiğin bir şarkıyı hemen basit de olsa çalabilmeni sağlar.
Piyano, org öneririm. Notaları incelemenin en kolay yolu piyano tuşları üzerinde göstermektir.
Kurs şart değil, internet yeter. Kursa gitmenin tek artısı duruşu, tutuşu, basışı uygulamalı olarak gösterip, bunu yapabildiğinden emin olduktan sonra bir sonraki aşamaya geçmeleridir. Fakat bunu kursa gitmeden de bir şekilde halledersin. İster gitarislerin hareketlerini dikkatli izleyerek, istersen de, tabii varsa çevrende gitar çalan birine sorarak.
Altyapıları, drum-kit'leri, bass'ları, piyano riff'lerini bilgisayarda yazıp gitarı onun üzerine çalabilirsin. Grup şart değil. Tek başına gitar da çoğu zaman yeterli olabiliyor. Gitara başladığın zaman çizeceğin yolu nasıl çizmen gerektiğini anlıyorsun zaten.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** U**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
bütçen 2,2.5k arası ise ibanez rg370dx öneririm orta seviye bir gitardır clean tonu çok hoş gitar kursuna gitmedim sahnede gitar çalıyorum (solo gitaristim) amfiye ayrı bütçe ayırman gerekiyor dediğim gitarı oynatabilicek amfide 700-800 tl arası amfilerdir başka sorun varsa özelden ilet pek okuyamadım
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım geliştirici
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tarza göre değişir. Hangi müzik tarzı? Alternative rock mı, heavy metal mi vesaire