Başka bir sunucuya aktarılıyormuş, web taraflı veriler yok bu yüzden tam bir bilgiye sahip değilim. Perakende mağazaları ilgilendiren bir durumdu.
3300 TL :)
Vakit kaybı olacaktı.
Umarım hocam, siz yine firma sahibi ile görüşün önlemler nedir ne yapılmalı istişare etmekte fayda var.
Metin adlı üyeden alıntı
Sakladığınız veriler sizin için önemliyse tek yönlü ve doğrulamalı bir yedekleme sistemi ile tüm yapıyı kopyalamanız gerekiyor. Bu tarz kişilere vereceğiniz paranın çok daha azıyla böyle sistemler oluşturabilirsiniz. Geçmiş olsun, bir daha başınıza gelmemesi ümidiyle.
Pentest önerisinde bulundum yönetim kuruluna, daha ciddi bir altyapı düzenlenecek.
ŞükrüAK adlı üyeden alıntı
ByPowerfuL merhaba
Sunucularınızda işletim sistemi neydi, Güncelleme yapıyormuydunuz. Bu gibi detayları ilk konunuzda da yazarsanız arkadaşlar için bilgilendirici olacaktır.
Zira eğer fidye yazılımı ile sunucunuz ele geçirildiyse artık neredeyse güncel windows sürümlere bile girebilyiorlar.
güncellik ve virüs programı oldukça önemli.
Windows server olduğunu biliyorum, e-ticaret kısmıyla ilgilendiğim için yoğunluğumdan dolayı detaylar konusunda bilgim yok maalesef. Hırsıza kilit vuramıyorsunuz bazen.
Arkadaşlar yeniden tekrarlıyorum, bu konunun amacı önlemlerinizi almanızda size bir uyarı.
Buda bir tecrübe oldu ve daha büyük tahribatları engellemek için önlemlerimizi daha da ciddiye bindirdi.