Merhaba, öncelikle son verdiğiniz grafik belirli bir ülkeye aittir. Genele ait değildir.

Prestashop nedir diye merak ediyorsan BURADA bir konu açtım. Okumanı tavsiye ederim. Ancak genelde ülke olarak araştırmayı sevmediğimiz için bu tip şeyler ilginizi çekmemiş olabilir.

Prestashop: ülkemizde geliştiricisi bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az. Destek alabileceğin neredeyse kimse yok RESMİ FORUM DAHİL. Yapacağınız ticarete göre geliştirme yazabilecek firmada yok denecek kadar az ve hepsi ayrı bir havada. Türkiye'de önemli derecede kullanılıp değiştirilen bir yazılım. Benim 2 sitem hala prestashop altyapısına sahiptir.

Magento: Türkiye'de bir kaç profesyonel lisanslı geliştiricisi mevcuttur. Eğer paran varsa kullanabilirsin. Flo bu sistemi kullanan sitelerden birisidir. 3 versiyonu bulunmaktadır. Bunlardan 2 tanesi ücretlidir. Türkiye'de ücretsiz destek bulman neredeyse yok gibi birşey. Bir dönem kullandım sonra bıraktım.

Opencart: Bu sistemi nedense ülke olarak sevdik. Diğerlerine nazaran belki kullanımı daha kolay ondan olabilir. Türkiye'de desteği yeterince mevcut. Temada felanda çok sorun yaşamazsın. Bir sitemde de opencart kurdum kullanıyorum (düzenleme bitince yayına alacağım).

Woocommerce: Wordpress eklentisinden henüz bir tık ileriye gidemedi. Eklenti üzerine eklentilerle çalışan bir sistem. 5 gün öncesine kadar kullanıyordum. Bunda kritik sorun wordpress ve woocommerce arasında versiyon farklılığı yaşarsan cpu sorununa neden oluyor. Ancak en nihayetinde wordpress bilindiği üzere Google arama motorunda 1-0 kazançlı başlıyor.

Ben yazılımcıyım dediğine göre; Senin için kullanacağın sistemin ne olduğunun bir önemi olmaması lazım. Ne dili bildiğini bilmiyorum ancak Php biliyorsan ve framework lerde de bilindikleri kullanıp yönetebiliyorsan adı presta olmuş opencart olmuş bi önemi olmaması lazım senin için. Ha yok ben amatörüm bu işlerde diyorsan EN ÇOK DESTEĞİ KİMDEN ALIYORSAN O ALTYAPIYI KULLAN. Yoksa yalnız kalırsın ve forum forum sorunlarına çözüm ararsın. Kolay gelsin.