Vav konunun bu kadar hızlı toparlanacağını beklemiyordum. Değerlenmeye başlamış. Açıkası biliyorsan neden soruyorsun denmiş ancak bir yatırım yapmayı planlıyorum geleceğe yönelik bununda iyi olmasını istiyorum.
Bu nedenle başkalarının tecrübeleri önemli.
Opencart ile dalga geçilmesine sebep olacak çok fazla şey var. Yıllardır ara ara ihtiyaç olunca kullanıyoruz. Kurup geçmesi uğraşmaması bir anlamda pratik olabilir ama ürün filtrelemesinde bir iki tanesi dışında yok. Varsayılan olarak toplu silme özelliği bile gelmiyor.
Prestashop forumlarında ingilizcem problem olmadığı için eski çözümlerde geziniyordum fakat oralar sessiz. Nasıl eklenti ve tema giydirileceği hakkında sayısız kaynak ve video var. Sormaya da ihtiyaç yok pek. Bir hata anında stackoverflow ile birlikte düzinelerce çözüm var. Kaldı ki bu tür hatalar kolay çözümlenebilir olur %90 oranında. Yani kaynak sıkıntısı görmüyorum. Tabi Türkçeye indirgememeliyiz.
Bunun için üst düzey ingilizce bile gerekmiyor.
Sonuç olarak ben müşteriye kuracağım için bu sistem üzerinden devam etmeliyim ve hepsinde projelerle uğraşmışlığım var. Opencart yeni tema giydirip, fixlemelerini yaptım. prestashop için küçük pluginler yazdım. Magento'nun da açık kaynak sürümü yayımda. Woocommerce de "themeforest" gibi havuzlarda yerini hiç eksik etmiyor.
Ancak benim şu aşamada seçimim prestashop'tan yana olacak.
Benzer bir istatistik burada yer alıyor. Opencart diğer ülkelerde hiçte yaygın değil. Buna hiç şaşırmıyorum da zaten.
Son olarak kendi eticaret sistemimi yazmaktan konu açılırsa bunun için 3-4 aylık bir dilim gerekli benim düşündüğüm süreçte. Denenebilir ben denemeyi düşünmüyorum şahsen biri karşıma iyi bir teklifle gelip yaptırmak istemediği sürece. Normal müşterilere hazır sistem gayet ideal. Farklı projelerde extreme işler bulabiliriz.