Trivago, bünyesinde otel barındırmaktan daha çok ünlü rezervasyon siteleri arasındaki fiyatları karşılaştırarak size en uygun olanını sırasıyla listeler. Fiyatlar genellikle saat başı ya da belirli aralıklar ile güncellenir anlık değildir. Zaten konu ile alakalı trivago'nun resmi sitesinde "Yönlendirildiğiniz rezervasyon sitesinde fiyatları inceleyiniz. Güncellemelerden kaynaklı fiyat farkları olabilir" gibi bir ibare bulunmaktadır.

Bunun dışında o rezervasyon sitelerinin nasıl fiyat aldığını söylyorsanız eğer, işte orası biraz daha büyük bir operasyona giriyor. Örnek olarak booking.com, 70 ülkede 198 ofiste 15.000'den fazla kişi ile çalışmaktadır. Aynı zamanda popüler otel yönetim programları ile anlık veri alışverişi yapmaktadır. Yani oteller kendi sistemlerinde fiyat güncellemesine gittiğinde bu anında booking.com'a da yansımaktadır. Bazı sistemlerde bu gibi siteler için ayrı fiyat/kampanya oluşturma modülleri de bulunmaktadır.

Bunların da sağlanamadığı durumlarda bu bahsettiğimiz ofislerde ki çalışanlar günlük olarak oteller ile irtibata geçerek resepsiyon yetkililerinden güncel fiyatları alırlar. Tabi ki net olarak bilmediğimiz farklı teknikler ve sistemler de işlemektedir fakat genel olarak bu şekilde. Umarım yardımcı olur :)