cnrsgr adlı üyeden alıntı

Birlik/grup gibi bir durumun WM Aracı platformu için çok uzun süreli olacağını düşünmüyorum. Grafikerler.Net'te bile yıllar süren moderatörlüklerin birkaç yüz TL'lik tasarımlar için bozulması, ortamların dağılması, insanların sadece ihtiyaç duyduğu dosyayı temin edip, teşekkür dahi etmeden ortadan kaybolması, 15 dakikada kartvizit tasarlayıp baskıya geçen matbaalarda çalışan tecrübesiz arkadaşların sürekli bir tasarımlar talep etmesi, bu tarz birlik için en önemli oluşabilecek sorunlardan birkaçı olarak ilk etapta aklıma gelenler diyebilirim. :)

Ayrıca geçtiğimiz yıl çok sık bir şekilde kurulan "Alexa Düşürme Grupları"ndan en uzun süreli gördüğüm 2. haftada dağıldı. Bu da aslında genel işleyişi gösteriyor. Fikrinize her ne kadar katılsam, herkes için iyi olacağına inansam da uygulama aşamasında birçok problemin baş göstermesinin oldukça yüksek bir ihtimale sahip olması sebebiyle yönetimin de bu konuya sıcak bakmayacağını düşünüyorum.

Güzel ve yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bu düşüncenin amacı aslında belli kurallara ya da yardımlaşmaya bağlı kalması değildir. Benim düşüncem en azından yukarıdaki arkadaşların da yazdığı gibi sorunların olmayacağı kişilerim ve sizin yazdığınız gibi kişilerin aslında minimum düzeyde güvenilir hale gelmesidir:

Bir çoğumuz tasarımcıyız (ki zaten açıkça belirteyim, tasarımcı olmayan kişilerin yorumlarını pek dikkate almıyorum) ve ciddi emekler sarf ederek bizler bu noktalara geldik. Zamanında diğer platformlarda yaşanan reseller hesabından hosting satıp, ya belgeli kişilerin zorlanmasına sebep olmaları gibi bir durumla karşı karşıya gelmeyelim.

Bu fikri ben yazdığım için yukarıda zate kendim uyguluyorum. Buradan bana gelen 3 müşterimi gerek iş yoğunluğumdan gerekse çalışma yapmadığım iş türlerinden dolayı buradaki başka arkadaşlara yönlendirdim. Ne kadar gittiler bilmiyorum orası ayrı tabi :) fakat inanıyorum ki burada en az benim gibi hatta benden daha iyi niyetli, paylaşımcı arkadaşlar da vardır.