Konuyu açabileceğim en doğru kategori olarak burayı seçtim, yanlış ise düzeltmenizi rica ederim.
Öncelikle kendimden biraz bahsedeyim, sonra konuya geçebiliriz.
26 yaşında, teknoloji, reklam ve tasarım/kodlama alanlarında (kendi çapında) profesyonelleşmiş, hobi olarak yaptığı bu mesleği son yıllarda girişimci ve ana dal mesleği olarak hayata geçirmiş bir sanat yönetmeniyim. Şu an Türkiye'de bulunan premium markalara premium reklam alanları sağlayan bir şirketin kreatif yönetmeni olarak görev yapmaktayım.
Konumuz ise, WM Aracında bulunan tasarımcılar için forum içerisinde bir birlik sağlamaktır. Bunun amacı kendi düşüncem olarak (bazılarımız için) geldiği yeri unutmamaktan ibarettir. Bu işleri hobi olarak freelance yaptığım zamanlarda büyük işleri bırakın, normal işleri bile alma şansımız her zaman çok düşük olmuştur. Bunun sebebi ise çeşitli platformlarda insanların birbirine yardım etmedi, destek çıkması gerektiği yerde herkesin birbirine düşman-rakip olduğu gerçeğidir.
Bu tabu çok kolay bir şekilde yıkılabilir ve ben kendi çapımda buna imzamda bulunan konu üzerinden gelen müşterilerime uyguluyorum. Yoğun olduğum dönemlerde ya da benim ilgilenmediğim kreatif türlerinde gelen işlerde aynı kategoride olan diğer tasarımcı arkadaşlarımla da (ki hiç biriyle henüz tanışmıyorum) görüşmeleri yönünde yol gösteriyorum. Bu, tamamen belli tabuları yıkmaktadır. Örneğin; Ben o işi alacağım, yoğun da olsam, geç bile teslim etsem yine ben yapacağım, parasını ben alacağım yönünde olan fikirleri, ben kazanamıyorsam başkası kazansın yönünde değiştiriyorum. Bu hem müşteri tarafında hem de iş ahlakı tarafında bizlere büyük artılar katmaktadır.
Gerek ihtiyaç olmadığından, gerekse benim gibi prensip limitleriniz olduğundan belirli ücretlerin altındaki işleri ya da size uymayan işleri almıyor olabilirsiniz. Fakat bir başka tasarımcı arkadaşımızın sırf referansı olmadığından dolayı belki ihtiyacı olan bir işi de ona verdirmemiş oluyoruz.
Bu konuda bir şeyler yapmak için ve bu birliğin kurulabilmesi için ben öncülük etmek isterim. Burada patronculuk gibi bir algı oluşmamasını önemle rica edeceğim çünkü bu öncülük sadece bu konunun açılması ile sınırlıdır :)
Ayrıca WM Aracı yetkililerinden de ufak bir ricam olacaktır. Böyle bir durumda ikincil bir üye grubu etiketi tanımlamaları çok çok güzel bir adım olacaktır.
Benim bu birlik ile ilgili bazı düşüncelerim şunlardır;
- Bu birliğe katılım, özellikle premium olmuş üyeler için öncelikli olmalıdır.
- Ticaret puanı gibi önemli bir detayın aslında bu birliğe katılımı engellememesi gerekmektedir.
- Birliye katılacak kişilerin daha önceden platform içerisinde art niyetli herhangi bir davranışının olmaması gerekmektedir.
- İşi yapmayı bildiği kadar en azından mensup olduğu birliğe karşı sorumluluk sahibi olabilmelidir.
Bunun dışında sizlerin de önerileri olursa hep birlikte değerlendirmek isterim.
Not: Ankete de katılabilirseniz bunun da faydası olacaktır :)
Tüm yazımı okuduysanız eğer teşekkürlerimi sunarım.
Herkese keyifli haftalar diliyorum,
Teşekkürler