lostyazilim
tr.link

Sizce ne yapmalıyım?

12 Mesajlar 1.620 Okunma
lstbozum
tr.link

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Merhaba arkadaşlar, gerek hayatin zorluğu gerek maddi yetersizlik bana çocukluktan beri fırsatçı girişimci bir insan olmayı öğretti, haftada 2 kitap bitiren, her fırsat gördüğü yere el atan ve her el attıği yerden de mutlaka karşılığını alan bir insan oldum, üniversiteye girsem mi girmesem mi derken itü hedefini koydum emin adımlarla ilerledim. Her ne kadar bazı arkadaşlar üni gereksiz dese de ki bence de gereksiz zaman kaybı, fakat günümüz şartlarında evde oturana kadar gitmek en mantıklı seçenek. Zaman kaybından kastım steve jobs, elon musk vs.. gibi insanların hayatının 5 senesi dahi önemli olduğundan 4 duvar arasında zaman kaybetmektende bir an önce proje üretmeleri daha iyi olacağından bu tip insanlar için üni gereksiz demek istiyorum.

Şimdi şu an 20 yaşındayım ben, elimde bulunan bilgi birikimlerin şunlar,
İngilizce(iyi)
Fransızca(orta seviye)
Başlangıc seviyesi almanca
Gayet iyi matematik, geometri vs..
Hayal gücü ve kurgulama
İnsanları çok iyi tanima ve her alanda kitle analizi yapabilme.
El becerisi ve detay gerektiren hemen hemen her alanda başarılı olma
Geleceğe ve bilinmeyenin ötesine meraklı olma
Sürekli sorgulama ve düşünme

İnanilmaz derece de hayal gucu geniş bir insanım gece uyku uyuyamiyorum zihnim sürekli bir seyler üretiyor. Çok fantastik ve bilimkurgu romani okuyan bir insanim acaba ondan mı bilmiyorum. Evimde 1500 e yakın kitap var şu an elime ne geçerse kitaba yatırıyorum. Asosyal olarak nitlendirilebilecek biriyim, açikcası fırsat veya gereklilik olmadıkça insanlarla pek samimi olmuyorum. Fakat gerekli olunca 40 yıllık sosyal insan gibi gayet iyi herkesle iletişim kurabiliyorum. İnsanları etkileme ve dili kullanma yeteneğim iyiymiş lise sonda edebiyat öğretmenim böyle demişti

Şimdi
Ofiste masa başı iş katiyen yapamam, bana becerilerimi rahatca sergileyebilecegim bir ortam gerek, ek olarak işime pek karişilmasindan hoşlanmam, genelde yalniz çalişmayi severim cünkü bazen bir konu da saatlerce düsünmem gerekiyor ortamın sessiz ve sakin olmasi şart. Fakat kendi ekibimle çalışabilirim. Egitim sistemimizin berbatlıgından ve ezberciliğinden ötürü kendimi ve yeteneklerimi tanısam da tam olarak karar veremiyor durumundayım. Yani hep bir ikilemde kalıyorum. Sizlere sormak istedim

Şimdi robotik ve yapay zeka alanında mı ilerlesem nanoteknoloji vs..

Yoksa nükleer enerji ve diğer enerji turlerinin mühendislik alanında mı ilerlesem?

Uzay ve uzay müh. Alanında mı ilerlesem?

Yoksa genetik bilimi, biyoteknoloji alanlarda mı ilerlesem?

Hobi olarak yazılımla ilgileniyorum. Kotlin ve java üzerinde çalışıyorum şu an

Siz ne düşünüyorsunuz? Geleceğin göz bebegi olacak 3 4 alan yazdım hangisinde ilerlemeliyim sizce

wmaraci
reklam

barisduman barisduman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 78 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Hepsi çok güzel ve onu açık bilim dalları ama bu ülkede değil..yaşın daha çok genç bence bu ülkede harcama kendini uniye git Erasmus filan yap..ama ne yaparsan yap burda durma!!
Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam bir kaç kisiyle konuştum yurtdışı burs alma imkanim var. Kanada almanya ingiltere ya da abd gibi ülkelerde. Onun harici maddi durumum ne yazık ki yeterli degil. Kendimi olabildiğince her alanda yetiştirmeye çalışıyorum. Batı kültürüne göre yetiştiriyorum kendimi. Tabii batı kültürünün ve yapısinin iyi yönlerini alıyorum.
barisduman

kişi bu mesajı beğendi.

mdhouss mdhouss Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 426
  • Beğeniler 54 / 100
  • Ticaret 0, (%0)
türkiye de bunların hepsi çöp.

eğer dediklerine inanıyorsun ve iyi bir ingilizcen varsa. iyi bir üniversiteye bogaziçi bilkent gibi yurt dışı imkanları olan bir üniversiteye gitmelisin. birde yaş 20 ve bu kadar vasıflıyım demene ragmen niye üniversiteye gitmedin 18 inde?
Backlinkcigeldi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Hocam yurtdışı için bazı imkanlar vardı yani olur gibi dedim imkandan kastım maddi destek, fakat olmayınca mecbur Türk ünilerine kaldim gibi bir sey oldu. Yoksa beni taniyan herkes kendini burda harcama diyor, ben yurtdisinda cok iyi bir egitim alır, projeler gelistiririm ileride yine ülkeye faydam olur. Yani bu sistem ve bu vizyonsuzlukla bu ülkeden bir beklentim yok en azından önümüzdeki 10 15 sene boyunca. Ayrıca hocam yaşı yuvarlıyorum 19 yaşim yani 1 sene kayip var ki ben bunu kayip olarak görmuyorum. Bir universitelinin 5 10 katı daha fazla donanima sahibim su an. Hemen hemen her konuda fikir sahibiyim. Vizyon genişlettim, ilgi alanlarimi ve yeteneklerimi genislettim.

Tek sorun hala kendimi %100 neye adapte edebilirim onda karar kılamiyorum. Uzaya evrenin ötesine merakın var lakin ayni zamanda robotlara da merakim var, ya da mesela teoriler üretiyorum, bilim felsefesine de merakliyim, veya var olan teoriler uzerinde düşünüyorum. Kendimi asla su an günumuzdeki mucit veya dehalardan alçak görmüyorum, su an ki halimle üstün de görmüyorum. Lakin üstün olabilmek için sürekli çalışıyorum. Sadece dünyaca iyi işler yapan birinin hep yabancılardan çikmayacagini iyi bir egitim alarak vizyon ve donanim genişleterek, bu ülkeden de birinin bu işleri yapabilecegine inaniyor ve düşünüyorum.

Vampir gibiyim yani herhangi bir konuda bilgili kim varsa ondaki tüm bilgileri ogrenene kadar peşini birakmiyorum. Hepsini ust uste koyunca güzel şeyler ortaya cıkiyor. Yaşim itibariyle daha cok zamanim ve öğrenecek çok şeyim var sadece gerekli fırsatları yakalamayı ve dogru bir meslek secmeyi hedefliyorum. Meslek ve alan konusunda cok kararsizim

• Üyelik 09.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 426
  • Beğeniler 54 / 100
  • Ticaret 0, (%0)
eğer dediklerine inanıyorsan yerinde durduğun hata. bir yerden başla o da üniversiteye gitmek olsun. projelere, etkinliklere katıl. bu ozgüveni insanlara göstermediğin sürece bir halt olmaz yani. oturdugun koltukta kalırsın anca. kendini tanıtmaya bak işin özü.

ChesterFiel ChesterFiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnşaat Teknikeri
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 86 / 274
  • Ticaret 7, (%100)
Türkiye'de inşaat sektörüne girebilirsin. Her dalında ekmek yersin.
Yurtdışı imkanın varsa Nasa'yı kovala :)

• Üyelik 09.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 426
  • Beğeniler 54 / 100
  • Ticaret 0, (%0)
ve şunu mutlaka baştan sona kadar izle.
https://www.youtube.com/watch?v=Jd1BhweumR4

dost1313 dost1313 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 299
  • Beğeniler 6 / 74
  • Ticaret 4, (%100)
Hocam herkes yurt dışı filan demiş ama kendi fikrim olarak söylüyorum,imkanımda olsa paramda olsa yurt dışında dünya kadar para kazanacağımıda bilsem başka ülkede yaşayamam okuyamam.Buranin ekmeği suyu farklı ne hocam,hergun 5 vakit ezan sesini gümbür gümbür duymam lazım, sabahları Tem aracından inip pastaneden elinde silahlarla kahvaltılık alan özel harekâtcilari görmem lazım her sabah mahalle esnafıyla selamlasmam lazım doğalgaz hattında kaçak olduğu için yer altı hattını tamir ederken sigara yakıp içen abiyi gormem lazım... Daha bir çok şey var
İşin özü başka ülkede yaşayamam yurt dışı için imkanım var ama gitmiyorum bunları göz önünde bulundurarak düşün isterim hocam

• Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Ben öyle biri değilim hocam :) o sizin görüsünuz. Ben sabah gözümü açtığimda huzurla mutfağa gidip kahvaltımı yapıp siyasi gundemin hayatımda çok çok az bir yer kapladıgı herkesin eşit ve huzur içinde yaşadıği, kimsenin kimseye inancı ya da inanmamasi üzerinden eleştirmediği, gencecik insanlarin gelecek ve maddi kaygı yaşamadıgı, gelecek ve maddi bir kaygi yasamadigim bir yerde yaşamak ve okumak istiyorum.

Sabah tv yi açtığimda, müftülere nikah kıyma yetkisi verilsin mi verilmesin mi değil de bugün yeni bir galaxy yahut gezegen keşfedildi haberini duymak istiyorum. Sokakta gayet güzel giyinmiş (guzelden kastım arabistan gibi olmaması) işinde gücünde samimi insanlar görmek istiyorum.

Üniversite mezunlarının inşaat işçisi olup bir çogunun duşerek hayatını kaybedip cebinden 1 2 TL çiktığı bir ülke de okumak istemiyorum.

Her sene lüks araçların ardı ardına değiştirildiği fakat o kişlerin o haram bu haram şu haram bu caiz şu caiz söylemlerinin olmadıği bir yerde okumak istiyorum.

Aslında ben ATATURK'un hayal ettiği ve gerçekleştirmek uğruna canıni verdiği her şeyin en azindan bir cogunun oldugu bir ülkede okumak ve yasamak istiyorum.

Bir şeyler düzelirse ne âlâ din merkezli egitim yerine bilim merkezli eğitim olur, teknolojiye önem verilir, devletin önemli kademelerinin kendilerini değil halkı zenginleştirdikleri bir ülke konumuna 5 10 sene içinde gelirsek ki (bunu hiç sanmıyorum). Halk bir uyanişa geçer tekrar ATATURK ilke ve inkilaplarina dönersek, gelir ülkeme en kral hizmeti veririm.

Fakat şu an ki ülke durumu yap boz olduğundan ve tübitakın başında bir hayvanat bahcesi müdürü olduğundan, rektörler dahil üniversite atamasını yandaşlardan yapıldıgından bilim teknoloji en geri plana atildigindan. Hazircilik ilkesi benimsendiğinden ve birileri yapsin da biz kullanalimcilik yayginlastigindan, yurtdışında okuyup yasamayi dusunuyorum.
barisduman

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al