Sitenin sürekli istikrarlı bir şekilde büyümesini istiyorsan içeriği sürekli eklemen gerekecek düzenli olarak. Link işine gelince sitenin 5 ayını doldurmasını beklemenizi size tavsiye ediyorum. Hatta eğer kaliteli içerikler ekleyecekseniz backlink almamanız daha doğru bile olabilir. Kaliteli içerikle ziyaretçi gelir sosyal medyada forumlarda vs. site linkiniz organik doğal olarak paylaşılır. Bu en doğrusudur.
Ha benim sektör zor sadece içerikle tutunabileceğimi sanmıyorum derseniz o zaman sitenin en az 3 ayını veya 5 ayını doldurmasını beklemek sonrasında 1-2 ayda yine bir iki KALİTELİ backlinkler almak sizin için doğru olacaktır. Sitenizle alakasız farklı konudaki sitelerden link almayın, sitenizle aynı sektör olsa bile dandik sitelerden yine link almayın. Backlink aldığınız site her zaman sitenizden 2-3 gömlek üstünde olursa daha doğru ve faydalı iş yapmış olursunuz.
Backlink'in faydasının içerikten daha uzun sürede görüleceğini bilmenizde fayda var. Eklediğiniz kaliteli içerik 1 hafta içerisinde Google'da ilk sırada çıkabilir ama linkin etkisini göstermesi en az 2-3 ay olur :) Backlinke birden yüklenmek tehlikeli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Aşırı dozun öldürdüğünü unutmayın :)
Sanırım hep bilinen bilgilerden oluşan uzun bir yazı oldu. İşsizlikten hep kusura bakmayın :)