Reklam alan biri olarak bana sorulan tek şeyin şimdiye kadar hit olduğunu söyleyebilirim.Alexaya kimse önem vermiyor.Kafamızı webmaster forumlarına gömüp,insanları unutursak,alexa v.b. saçma işlere yoğunlaşıyoruz.Bırakın bunları o gruplara haracayacağınız zamanı sitenize harcayın.Para kazanmak istiyorsanız,bu tür saçmalıklarla kendinizi uyutmayın.
Gerçekçi olun,sanal webmaster olmayın.
Gerçekçi olun,sanal webmaster olmayın.
Hite bakarım demişsin de Alexa göstergesi de zaten kendi kendine belirlenmiyor, hem hite hem de bir ziyaretçinin o sitede ne kadar zaman harcadığına yani içeriğini ziyaretçi açısından kaliteli olmasına göre belirleniyor. Alexa reklam verenler için bir göstergedir. İçeriğine güveniyorsan Alexa değerin zaten iyileşir.
Söylemeyi unuttuğum bir şeyi daha yeri gelmişken söyleyeyim. Bu forumdan örnek gösterecek olursak, eğer bu forumdan birisinin sitesine reklam verecek olsam ilk yapacağım şey o kişinin hangi yazılara yorum yaptığına bakmak olur.
Özellikle Alexa yükseltme gibi konularda yorumları olan kişilerin sitesine reklam filan vermem. Zaten bağıra bağıra "Ben Alexa'da illegal yöntemlerle yükselmeyi hedefliyorum ve amacım bu" demiş oluyorlar. Para kolay kazanılmıyor. Bir de elimdeki parayı, o kafadaki kişilerin sitesine reklam vererek ziyan etmem.
Özellikle Alexa yükseltme gibi konularda yorumları olan kişilerin sitesine reklam filan vermem. Zaten bağıra bağıra "Ben Alexa'da illegal yöntemlerle yükselmeyi hedefliyorum ve amacım bu" demiş oluyorlar. Para kolay kazanılmıyor. Bir de elimdeki parayı, o kafadaki kişilerin sitesine reklam vererek ziyan etmem.
Dostum yapay yoldan hit yükselttiğini söyleyen 1 ise söylemeyen belki 5 tanedir ve yapay yoldan hit yükselten herkesin wmaracında yorum yazmak gibi derdi de yok. İçerik yönünden kaliteli sitelere reklam vereyim dersen nice kaliteli ama hiti olmayan siteler var. Neye göre reklam vereceksin? Elinde en azından bir gösterge olmalı. Senin hesabına göre "ya tutarsa" deyip reklam vermek gerekir.