Merhabalar; klasik bir işletim sistemi tavsiye konusu ancak biraz daha daraltılmış hali olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Windows 7 ve XP tarzı böyle bastığını hissettiren, hafif basmakalıp görünüme sahip ve üzerine kılıf geçirebileceğim hafif de eski moda işletim sistemlerinden zevk alıyorum. Buraya xp ve 7 yi not alalım.

Farklı şeyler öğrenmek, değişik tasarımlar kullanmak ve farklı olmak hoşuma gidiyor. Ayrıca çoğu kişi de övüyor. Bu yüzden linux da kullanmak istiyorum.

İki ayrı işletim sistemini aynı anda kurunca rahatsızlık duyuyorum çünkü anlık olarak diğer işletim sistemine geçmek istesem çok zahmetli bir iş o yüzden genellikle ne olursa olsun tek işletim sistemi tercih ediyorum.

•••Linux bilgim çok değil. Geçenlerde html'de bir arkadaşım için küçük bir ödev kodlamam gerekti. Gerekli yazılımı kurana kadar ter attım.(Sublime text sanırım tam hatırlamıyorum brackets de olabilir.) Onu da nasıl becerdiysem eski sürüm kurdum. Bu nedenle linux'da kendimi çok rahat ve dendiği kadar özgür hissetmiyorum. Ek olarak kaynak da sadece ubuntu üzerinden var, elementary falan kullananlara değil Türkler yabancılar bile acımamış kaynak ararken insanın canı çıkıyor.

••Windows 7 de ise her şey istediğim gibi gerekli programlar falan tam takır ama eskidi falan, ne bileyim yeni bir şey çıkar açmaz yada web tasarım ve sanal ortam işleriyle uğraşmak istiyorum yeterli verimi alamam diye korkuyorum. Ama gözüm windows 7'de.

•Şuanda win10 kullanıyorum, hızlı ve kullanımı kolay fakat görünüşü gerçekten hiç hoşuma gitmiyor. Kare kare düz tasarımlar benim tarzım değil. Windows yada mac'deki gibi hafif ovalliğe yer verilmeli diye düşünüyorum..

Önerilerinize açığım.
8GB RAM, 4GB EKRAN,1 TB HAFIZA.