shateiel şuan baktığımızda borsa ile blockchain arasında çok büyük farklar bulunmakta ve bitcoinde blockchainin tahtında oturmaktadır, dünya borsalarında en büyük hisse senedi kaç dolardır ve her borsa global midir? mesela Türkiyeden kaç kişi new york borsasında işlem yapar ?

Bitcoin ise globaldir ve alım satımı neredeyse tüm ülkelerde yapılabilmekte olup insanlar arasında yeni yeni yaygınlaşmaktadır(Türkiye'de durum böyledir ilk önce sürekli araştıran yatırımcılar sonrasında webmaster şeklinde yatırımcı sayısı artmakta) yani o yüzden para birimi adıyla açılmış bir site görmesemde bir paranın değerinin 70 bin₺ yi gördüğünü de görmedim kimse bunu beklemiyordu ve bitcoin 10bin₺ iken bile balon şişti denildi o yüzden ben şuan bitcoin ile alakalı ne yapılacaksa ilerisi için bir yatırım olduğunu düşünüyorum aslında söylediklerinizde haklısınız ama dediğim gibi insanın aklı almıyor, 6-7 yıl önce bir kripto para çıkacak ve 1 tanesi 70bin₺ yi görecek dense bunu söyleyen kişiye "bu çıldırmış" demeyen olmazdı herhalde.

Ayrıca her ülkenin kendi para birimi vardır örneğin TL,USD,STERLİN,POUND,RUBLE.... gibi ancak bitcoin bir ülkenin para birimi değildir her ülkeyi kapsar bu yüzden bunu diğer sitelerden ayıracak bir şeyler olmalı diye düşünüyorum. Yani turklirasigiyim com Türkiye için saçma olacaktır ancak bitcoingiyim daha farklı mıdır ? ya da usddress com saçma olacaktır ama bitcoindress daha mı farklıdır?

edit: btcemlak ve bitcoinemlak alınmış