Windowsta olan ve kullandigim bir çok programin maclerde olmamasindan dolayi vazgectim. Bende bir ara dusunmustum fakat bu durumdan dolayi vazgectim
Aynem hocam beni de o tedirgin ediyor, ben hobi olarak ilgilendigim yazilim, photoshop ve 3d tasarim alanlarinda profesiyonel olmak icin bunun uzerine bir pc almak istiyorum. Her seyi rahatlikla calistirabilsin yani butcem tabii ki 5k 10k 15k civarlarinda degil yani simdi bi mac proya 20k verecek durumum su anlik kesinlikle yok :)
Mac alıp geçin toplama pc den 50 kat performanslı takır takır çalışır. Windowsdaki tüm uygulamalar var. Hatta daha iyisi olan uygulamalar bile var
Hocam yazilim dillerinin ve uygulamalarinin tümünde rahatlikla calisabilirim di mi? Bi de 3d tasarim vs..de yani takilacağım veya beni ugrastiracak programlar varsa kesinlikle bunu bilmek istiyorum.
Ek olarak bu dediklerimi yapacak en uygun mac tavsiyeniz nedir?
Kesinlikle mac çünkü apple odaklı yazılım sadece macde yapılıyor ama android odaklı yazılım macde de yapılabiliyor
Hocam c dilleri php python android ios, photoshop ve diger adobe programlari render vs.. yani akliniza gelecek her seyi yazilim ve tasarim olarak rahatca yapmak istiyorum. Oyun icin daha sonradan bir pc alabilirim. Bu ihtiyaclarimi gidersin ve film izliyebileyim yeterli
Sadece tasarım ve yazılım için imac, ama ekstradan oyun oynayacağım diyorsan güzel bir toplama sistem fazlasıyla yeter.
Yazilim ve 3d tasarimin butun alanlari android ios uygulama gelistirme ve photoshop odakli olarak kullanacagim. Oyun da olsa guzel olurdu fakat eger bu saydiklarimda imac daha ondeyse kesinlikle imac tercih edecegim cunku zamanimin cogu bu işlerle gececek