Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Hocam sinan hocam senelerce hem windows hem mac kullanmıs. Ben laptop olarak mac masaustu olarak windows dusunuyorum. Mac al üzerine monitör al beni bir hayli zorlar şu an için gelecek sene de bir mac alırım. Ek olarak çinlileri kücümsememek gerektiğini düşünüyorum :) bir çok dünyaca ünlü sirket oraya fabrika açıp orada üretim yapıyor maliyeti az olduğundan. Dediğim gibi daha yolun başındayım önümde onlarca sene var yani.

Ek olarak ben profesiyonel yazilimci veya grafiker degilim hocam mesela o üst segmente ulaştiktan sonra her ikisini de kullanmak istiyorum. Dediğim gibi laptop olarak mac masaustu olarak toplama pc dusunuyorum

Çinli küçümseme olayını ben bi ara detaylıca anlatırım girersek oraya çıkamayız. :D Network cihazlarında huawei tercih eden bir kurumdan ben güzelce örnekleri veririm forumda hatta sırf bir başlık bile açılır buna.

Masaüstü için düşünüyorsunuz madem ekran kartını 1070 ti alın. Rami direk 16 dan başlatın

Mekanik klavyeyede çok para vermemek için amazondan board alıp kendi mekanik klavyenizi yapabilirsiniz total maliyeti 30 dolar oluyor. Buradan kıstığınızı sisteme aktarırsınız. Hazır dolarda düşmüşken