lostyazilim
tr.link

Bakanlık Açıkladı: Bitcoin Dahil Tüm Kripto Paralara Vergi Geliyor!

18 Mesajlar 3.172 Okunma
acebozum
tr.link

MrB MrB WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 945
  • Beğeniler 87 / 262
  • Ticaret 1, (%100)
Oley be yeni bir vergi,özlemiştik.. Seviyorum ülkemi <3 verginin alınılışına ölürüüüüm Türkiiyeeeem <3

wmaraci
reklam

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec &amp; Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Benim bildiğim emtia'nın sigortalanabilir olması lazım. Kim neye göre sigortalayacak ? Elini kim taşın altına koyar.

Kaldıki adamlar madencidende vergi alacağım diyor. Çok bekler daha...

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Benim bildiğim emtia'nın sigortalanabilir olması lazım. Kim neye göre sigortalayacak ? Elini kim taşın altına koyar.

Kaldıki adamlar madencidende vergi alacağım diyor. Çok bekler daha...

Emtia'nın sigortalanması Türkiye'de oldukça yaygın kullanılan bir sistem değil. Keşke yaygınlaşsa da vatandaş yastık altı düzeni bırakabilse.

Vergilendirmede, tüm vergilerde olduğu gibi bir alt sınır olacak. Bir ev sahibi adam, yıllık 24.000 TL'nin altında kira geliri elde ederken vergi ödemiyorsa (aylık 2.000 TL'lik kira geliri, Samsun'da villa sahibi olmak gerekir?) coin vasıtası ile gelir elde eden herkes de vergi ödemeyecektir. :)
Mrtcn

kişi bu mesajı beğendi.

Serhanozcan Serhanozcan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Proje Geliştirme
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 48 / 50
  • Ticaret 1, (%100)
cnrsgr Dövizin vergilendirmesi olayı işin şakası tabi ki :) Fakat duruma bakıldığında para birimi olarak görmek istemeyecekleri kesin çünkü hiç bir gelir vergisi kanununa uyuşmaz. Menkul kıymet olarak görülmesi de inanılmaz saçma olur çünkü ortada elle tutulur bir ürün yok. Kanuna müdahale etmeleri lazım. Emtia olarak görülürse, işte o zaman da ortalık karışır. Çünkü alan da satan da üreten de hem vergi, hem de kdv ödemek zorunda kalır. Yatırım aracı olarak al-sat yapanların değer artışlarından elde ettikleri tüm karını gelir olarak beyan etmesi ve vergisini ödemesi gerekir. Şahsen illa vergilendirilecek ise emtia olarak görülüp, yıllık belirli bir gelirin üzerine çıkmayanlardan vergi alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bütün coinciler escobar olur.

Yazdığın kodu bir süre sonra beğenmiyorsan, öğreniyorsun demektir.
wmaraci
wmaraci

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec &amp; Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Emtia'nın sigortalanması Türkiye'de oldukça yaygın kullanılan bir sistem değil. Keşke yaygınlaşsa da vatandaş yastık altı düzeni bırakabilse.

Vergilendirmede, tüm vergilerde olduğu gibi bir alt sınır olacak. Bir ev sahibi adam, yıllık 24.000 TL'nin altında kira geliri elde ederken vergi ödemiyorsa (aylık 2.000 TL'lik kira geliri, Samsun'da villa sahibi olmak gerekir?) coin vasıtası ile gelir elde eden herkes de vergi ödemeyecektir. :)

Tamamda asıl saçmalık altın ve elmas gibi kıymetli madenlerin emtia olarak sayılmaması bu işi yapan vergi ödemiyor gelirden saymıyor sen vatandaş olarak geliyorsun para kazanmaya çalışıyorsun hop ne yapıyorsun oluyor hemen

Bunu geçtim Milyonlar kazanan futbolculardan sabit %15 alınıyor. Adaletsizlik hep var.

En iyi muhasebeci firmaya vergi ödetmeyendir derlerdide inanmazdım. öyleymiş valla :)

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

SerhanÖzcan adlı üyeden alıntı

cnrsgr Dövizin vergilendirmesi olayı işin şakası tabi ki :) Fakat duruma bakıldığında para birimi olarak görmek istemeyecekleri kesin çünkü hiç bir gelir vergisi kanununa uyuşmaz. Menkul kıymet olarak görülmesi de inanılmaz saçma olur çünkü ortada elle tutulur bir ürün yok. Kanuna müdahale etmeleri lazım. Emtia olarak görülürse, işte o zaman da ortalık karışır. Çünkü alan da satan da üreten de hem vergi, hem de kdv ödemek zorunda kalır. Yatırım aracı olarak al-sat yapanların değer artışlarından elde ettikleri tüm karını gelir olarak beyan etmesi ve vergisini ödemesi gerekir. Şahsen illa vergilendirilecek ise emtia olarak görülüp, yıllık belirli bir gelirin üzerine çıkmayanlardan vergi alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bütün coinciler escobar olur.

Son düşüncenize ben de katılıyorum. Büyük ihtimalle hayata geçirilecek sistem de bu şekilde olacaktır. Tabiki yetkililerin bu konuya karar verme aşamasında Türkiye'deki sanal para piyasalarından elde edecekleri veriler, Türk aracı internet sitelerinin paylaşacağı bilgiler çok önemli olacaktır.

Emtia dağarcığına sanal paranın dahil edilmesi aşamasında Türkiye sisteminde ufak alt madde değişiklikleri de gündeme gelecektir. Hem sürdürülebilir bir ekonomi, hem de büyüme oranlarına etki yaratmak adına bu işlemi iyi analiz edeceklerini umuyorum. :)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Tamamda asıl saçmalık altın ve elmas gibi kıymetli madenlerin emtia olarak sayılmaması bu işi yapan vergi ödemiyor gelirden saymıyor sen vatandaş olarak geliyorsun para kazanmaya çalışıyorsun hop ne yapıyorsun oluyor hemen

Bunu geçtim Milyonlar kazanan futbolculardan sabit %15 alınıyor. Adaletsizlik hep var.

En iyi muhasebeci firmaya vergi ödetmeyendir derlerdide inanmazdım. öyleymiş valla :)

Söylediklerine katılıyorum. Ben sadece bardağın dudak izi olmayan tarafını görmeye çalışıp, en azından düzenleme bir yerlerden başlıyor sanırım düşüncesindeyim. Yoksa Türkiye'deki adaletsizlik kavramı, Türkiye'deki Türkler kavramından daha büyük kapasiteye sahip. :)
Mrtcn xLyra Serhanozcan

kişi bu mesajı beğendi.

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Peki, bu millet nereye sı*ça*cak?
Mrtcn

kişi bu mesajı beğendi.

81137 81137 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 01.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1185
  • Beğeniler 211 / 212
  • Ticaret 16, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Uygulanan politika aslında mantıklı ve coin sektörünün Türkiye'deki gelişimi için önemli. Son dönemler Türkiye, ilginç bir şekilde zamanla adapte olma konusunda yarışıyor. Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu vergilendirme konusu için de SPK, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirip, Coin'lerin hangi dala ait olduğuna karar vermesi gerekir. Bazı arkadaşlar Dövizlerden vergi alınması konusuna değinmiş. Ama dövizler "para"dır, böyle kabul edilir. Coin'lerin ise emtia, menkul kıymet ya da para mı olacağı konusu şu an tartışılan konu. Buna verilecek karar, alınacak vergi oranını belirleyecek.

Dünya genelinde bazı ülkelerde kripto paralar uzun süredir vergilendiriliyor. Yani Türkiye olarak çok garip bir şey yapacak değiliz. Takip edilemez olması, alışveriş yapılan internet sitesine para giriş-çıkışlarının takip edilemeyeceği anlamına gelmez.

ağzına sağlık .

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al