lostyazilim
tr.link

Şirket sahibi olanlar ya da bilgisi olanlar bakabilir mi?

30 Mesajlar 6.560 Okunma
lstbozum
tr.link

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Ek olarak:

Sabıka kaydının istenildiği her durumda, askerlik konusu risk doğuracaktır! Adliye, karakol gibi kurumlardan adımını attığın anda "Komşu kızını zapteyleeğ yaylaallar yaylalaar" derken kendini görebilirsin. Başvuru aşamalarında istenilen belgelere göz atarsan, bu konu da çözüme kavuşmuş olur diye düşünüyorum.

wmaraci
reklam

TazZ TazZ www.ahmetcetintas.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker Yazılımcı
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 795
  • Beğeniler 324 / 323
  • Ticaret 19, (%100)
cnrsgr Aydın'da yaşıyorum ve şahıs firmasını da burada kurmak istiyorum. Aslında evet en başından beri home ofis düşünüyorum. Ancak, az önce sanal ofis aradım detaylı olarak ve Aydın'da olmadığını gördüm. Ofisi açıp bu şekilde de kiralayabilir miyim diye düşünüyorum şu anda. Evet, bu konu da başlı başına bir girişim sayılır ama masraflarımı en az düzeyde tutmak adına alternatifleri de düşünmekteyim.

Şu girişimci arkadaşın haberine benzer mi acaba bu girişim diye de düşünüyorum. Malum az paraya çok iş düşününce..

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
KOSGEB Desteğini kafandan sildiğini varsayarak şöyle 2 tavsiyede bulunabilirim:

Tek başına yaşıyorsan:
Bir ev tutulur. Ev sahibi ile ofis+işyeri kullanımı konusunda anlaşma sağlanır, bu madde kira kontratında belli edilir. Evin en az 2 odası ofis düzenine getirilir. Bu odalarda yerde halı olmaz, çalışma masaları, sekreter masası, televizyon düzeni vb. gibi bir ofisin sahip olduğu düzen oluşturulur. Kapı girişine ve apartman girişine de minik levhaları unutma. Muhasebeci ile konu görüşülüp, açılış bu adres üzerinden gerçekleştirilir. Bu sayede home office bir girişim başlatmış olup, ev kirası,faturalar gibi giderlerin OFİS OLARAK KULLANILAN ALAN/EVİN TOPLAM ALANI oranına göre aylık gider olarak gösterebilirsin.

Ailenle yaşıyorsan ya da ev arkadaşların varsa:
Oturduğun muhite yakın bir yerde, sokak arasında, 10-12 m2 büyüklüğünde en düşük ücret karşılığında depo/ardiye vari bir dükkan tutulur. Bir masa konulur. Açılış, bu adres üzerinden yapılır. Aylık kira giderine de katlanılır. :)

• Üyelik 19.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 795
  • Beğeniler 324 / 323
  • Ticaret 19, (%100)
KOSGEB için az sonra daha net bilgi edinme adına oraya gideceğim az sonra. Ben de bu süreci adım adım blogumda ve burada paylaşmak istiyorum. Bakalım zamanla neler olacak..

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 19.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 795
  • Beğeniler 324 / 323
  • Ticaret 19, (%100)
Arkadaşlar, dün bizzat işkur, kosgeb ve vergi dairesine gittim. Sonuç şöyle:

29 yaş altı girişimler şahıs şirketi ve home ofis dahi olsa 3 yıl gelir vergisinden muaf oluyorlar. Bizzat vergi dairesine gidip öğrendim. Hiçbir şartı yok neredeyse. Eğer 29 yaşın altındaysanız ve daha önce şirket kurmadıysanız, şirketi açıp tabi olduğunuz vergi dairesine başvurabilirsiniz.

Bundan önce dilerseniz KOSGEB hibe desteği de alabilirsiniz. Yine daha önce hiç şirket kurmamış olmanız gerekiyor. 3 kademeli olarak toplamda 50.000 TL'e kadar hibe alabiliyorsunuz. En basitinden bir berber dükkanı bile açsanız, bu desteği alabilmeniz mümkün.

1- İşletme kuruluş desteği (2.000 TL)
2- Demirbaş vb masraflar (18.000 TL)
3- İşletme giderleri, personel vs (30.000 TL)

2.ve 3. maddeler için erkek girişimciler için %60, bayan girişimciler için %80. Yani diyelim ki bayan bir girişimcisiniz 2.madde aşamasında 20.000 TL masrafınız oldu. Bu giderleri beyan ederek 16.000 TL'sini hibe olarak geri alabilirsiniz.

Ayrıca bir de "sabit yatırım desteği" adı altında 100.000 TL'e kadar faizsiz ya da düşük faizli kredi alabiliyorsunuz.

Tüm bu adımların öncesinde ise işkur tarafından verilen 4 günlük bir girişimcilik eğitimi kursu almanız gerekiyor. Bu eğitim tarihlerini ise şuradan takip edebilirsiniz.

Süreç ise şöyle işliyor (2018)
1- Girişimlik eğitimi
2- Proje planı hazırlanması
3- Proje sunumu ile kurula giriyorsunuz
4- Kurul onayı
5- Şirket kuruluşu

Bu aşamalardan sonra ise 29 yaş altı bir girişimci iseniz tabi olduğunuz vergi dairesine başvurup 3 yıla kadar gelir vergisinden muaf olabilirsiniz.

Engelli bir girişimci iseniz de, işkurdan 2017 de 35.000 TL hibe, yok 2018'de kuracaksanız şirketi de 50.000 TL hibe alabilirsiniz.

Bunların 3'ü aynı anda olur mu bilmiyorum. Ancak maksat teşvik ise, bence olmalı..

Bu süreci kendi blogumdan şu yazı ile de adım adım güncel olarak paylaşmayı planlıyorum.

muhdelibas muhdelibas WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Türkolog
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 42 / 122
  • Ticaret 2, (%100)
KOSGEB girişimcilik kursuna ben katıldım. Sertifikasını aldım. Bu konuda ilk mesajınızda yazan KOSGEB ile alakalı bilgilerin hepsi doğrudur. Bizzar sertifika programında bunlar anlatılıyor. Tasdik etmek istedim.
TazZ

kişi bu mesajı beğendi.

emreqrl emreqrl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 200
  • Beğeniler 59 / 61
  • Ticaret 4, (%75)
KOSGEB gerçekten her iş kurana yardımcı oluyor mu ?

muhdelibas muhdelibas WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Türkolog
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 362
  • Beğeniler 42 / 122
  • Ticaret 2, (%100)
emreqrl Hayır.

• Üyelik 19.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 795
  • Beğeniler 324 / 323
  • Ticaret 19, (%100)
emreqrl hemen hemen mantıklı her işe verebiliyor. Ama tabiki de garanti değil. Bazen umulmayacak işlere de ret verebilir. Tubitaktan elenen projenin Amerikada birinci olması gerçeği var önümüzde.

DumanAjans DumanAjans Kimlik Onayı Bekliyor Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 516
  • Beğeniler 65 / 117
  • Ticaret 13, (%92)
KOSGEB desteğinin engelli girişimcilere tanıdığı ayrıcalıklar hakkında bilgisi olan var mı? Örneğin ben e-ticaret sitesi kurmak istiyorum. Bunun için de mutlaka şirket olmam gerekiyor. Ben de madem şirket açacağım o zaman web tasarım şirketi olarak kurarım e ticaret sitemi de bu şirket altında yürütürüm kafasına girdim. Sizce böyle bir proje rahatlıkla geçebilir mi onaydan?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al