Öncelikle emeğinizden ötürü tebrik ediyorum. Fakat size bir kaç eleştirim olacak. Ne kadar zamandır yazıyorsunuz bilmiyorum ancak, yazımınız çok fazla denecek kadar sorunlu. Cümlelerinizin bir çoğu devrik. Karmaşık ve anlaşılması zor bir yazı tarzınız var bu durum hem içeriğinizin okunmasını hemde anlaşılmasını zorlaştırıyor. Tavsiyem bol bol makale okumanız ve birazda cümle söz diziminizi gözden geçirmeniz sizin için çok iyi olacaktır.
Konu içeriği hakkında da yoeum yapacak olursam, Alexa'nın Google arama sonuçları üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Hele de özel bir etkisi olduğunu hiç sanmıyorum. Google şuanda dünyanın belkide en çok veri toplayan sistemi durumundadır ve arama sonuçlarını başka platformların aracılar üzerinden topladığı verilere gereksinim duymayacak kadar çok veriye sahip olduğunu düşünüyorum. Buna göre Google sıralamasında kendi verilerini ve algoritmalarını kullanmakta.
Peki Alexa hiç mi işe yaramaz? Benim fikrim backlink açısından ve webmaster çevrelerinin alexa ya duyduğu ilgiden dolayı göreceli bir prestij katkıları olabilir fakat baştada belirttiğim gibi alexa'nın Google sıralamasına iyi yada kötü bir etkisi söz konusu olmadığı fikrini sonuna kadar savunuyorum.