10 dk önce aynı konuyu açan bir arkadaşa yazdığım cevabı buraya da yapıştırayım.

Merhaba, şirketiniz olduğunu veya şahsi olarak vergi mükellefi olduğunuzu varsayıyorum dükkanınız olduğu için.

1-) Godaddy den hosting domain ve web sitesi mimarı almayın, naçizane tavsiyem isimtescilden domaini alın, veridyenden hostingi alın. Zaten ücretsiz ssl veriyorlar artık heryerde.

2-) Tam olarak kaç ürününüz olacak binlerce mi yoksa yüzlerce mi bilmiyorum fakat opensource bir e-ticaret sistemi kurarak güzel bir tema satın alıp kurarsanız nefis bir site çıkarabilirsiniz kolaylıkla. Önerilerim;
a)Wordpress - Woocommerce
b)Opencart
c)Magento
d)Prestashop

3) Hazır e-ticaret yazılımları var ücretli. İdeasoft, ticimax vb. Ben bunları önermiyorum. Kötü oldukları için değil gereksiz oldukları için. Bunların yaptığı tüm işlemleri yukarıda saydığım ücretsiz yazılımlar ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Ne derece wordpress veya opencart bilginiz var bilmiyorum fakat kullanmayı biliyorsanız veya çabukca kavrayabilirseniz çok kullanışlılar. Ayrıca bu ücretli yazılımlarda tüm yönetim sizde olmayacağı için manevra kabiliyetiniz çok daha düşük olacak. En ufak değişiklikte sizden ciddi rakamlar isteyecekler. Özgün tasarımınızı yaptırmak isterseniz yine ilave ücretler çıkaracaklar. Ama open source adı üzerinde açık kaynak, hiç bir sınırınız yok.

4) Ödeme yöntemleri. Sanal pos, kapıda ödeme veya havale/eft olabilir. Bunların üçünü de kullanmanız sizin avantajınıza. Kapıda ödeme ile başlayayım muhitinizdeki Aras kargoya veya yurtiçi kargoya gidin. Durumunuzu anlatın ve kargo gönderimleri için güzel bir fiyat teklifi alın. Ayrıca kapıda ödeme için sözleşmenizi imzalayın.
Diğer bir konu sanal pos. Size önerdiğim opensource yazılımlara rahatlıkla sanal pos kurabilirsiniz. Bunu direkt olarak bir banka ile anlaşma yaparak elde edebilirsiniz. Bu süreçte sanal pos komisyonlarınız düşük olacaktır fakat tüm kartlara taksit yapma gibi şansınız olmayacaktır. Birkaç banka ile anlaşmalısınız. Bunun yerine PayU, iPara, HepsiPay, iyzico gibi tüm posları bir arada bulunduran sistemler mevcut, bu markaların çoğunun woocommerce, opencart gibi yazılımlar için entegrasyon modülleri mevcut. Ürün gruplarınızda telefon falan var taksit olmayabilir istisnai bir durumsunuz fakat genel olarak 9 taksite kadar neredeyse tüm kartlara taksit yapıyorlar. Ortalama 7 iş günü içinde para hesabınıza yatmış oluyor bu sistemlerde. Sanal pos kesinti oranı tek çekimde yaklaşık %2,5 - 3 civarlarında olabilir. Cironuz yükseldikçe bu komisyonu düşüreceklerdir.


6) Reklam, pazarlama kanalları. Sektörünüz çok zorlu bir sektör. Devasa rakipleriniz var. Bu yüzden google'da seo ile ön sıralarda gelmeniz neredeyse imkansız. Bu süreçte Adwrods Merchant reklamları vermeniz gerekiyor. Web sitenizi adwordse uygun hale getirebilir bot tarafındna devamlı sitenizdeki stoğu, fiyatları google alışveriş ile senkronize edebilirsiniz.

7) Site yaptırırken ücretli destek isterseniz yıllardır bu işler ile ilgileniyorum, dilerseniz pm gönderebilir veya canacar940@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.