1- Evet otelcilik markete göre biraz daha kolaydı (garsonluk hariç). Ama bu birazda benim Turizm mezunu olmamdan kaynaklandı çünkü garson olduğum dönemde bile komilik yapmadım. Ki zaten genelde hafta içleri çok sakin hafta sonları ve özel günlerde yoğun oluyordu.
2- Otelcilikte hayalim dediğim gibi müzik yapmaktı ama genelde 12 saat civarı çalıştığımız için pek zaman kalmıyordu bir şey yapabilmeye.
3- Girmek için öyle özel bir çabam olmadı bir kaç otele başvurdum ve birisi çağırdı. Zaten otellerde eleman eksiği her zaman var illa ki dönen oluyor.
4- Önce yazılımı öğrenmeye çalıştım, çok zaman aldı 2 sene kadar sadece öğrenmek için uğraştım. Tabi part-time olarak garsonluk vs. yaptım. Sonra kendi küçük web tasarım ofisimi açtım, sonra bir kaç proje sattım ve en sonunda şirket oldu. Ama şirketten kastım öyle büyük bir yer düşünme 6 kişiyiz sadece. Ayrıca estağfurullah kimseye hükmetmiyorum sadece şirketin sahibiyim gerisi arkadaşlık gibi daha çok.
Öğrenme ise dediğim gibi o dönem ağabeyime site lazım olunca nasıl oluyor nasıl yapılıyor ben yapabilir miyim acaba diye araştırıp pc başında onlara kafa yordum. Tabi ki uzun bir süre hiç ama hiç para kazanmadım. Sanırım 24 yaşındaydım ilk olarak satış yaptığımda. Tabi para gelince iyice hırslandım daha çok çalışmam lazım daha iyi öğrenmem lazım vs. diye. Fabrikalar, restoranlar, küçük büyük bir sürü işletmeyi tek tek kendim gezdim iş almak için.
Sonra işler geldikçe tek başıma yapamamaya başladım ve yanıma bir arkadaş daha buldum. Onla devam ettik hala da onunla beraberiz. Biraz hırs biraz da normal iş hayatının bana göre olmadığını anladığımdan kendime bu işi daha çok yakıştırdım. Zorluk çektik, hala da çekiyoruz piyasa gerçekten çok kötü ama Allah büyük. Bir şekilde rızkımız geliyor ailemize bakıyoruz çalışanlarımızın arkadaşlarımızın maaşını veriyoruz. Umarım yardımcı olmuşumdur :)