İsa adlı üyeden alıntı

Şimdiki aklım olsaydı üniye gitmezdim... Ne diploma işe yarıyor ne de eğitim süresince bir şey öğretiyorlar... Bunun yerine çiftçilik gibi hem kazançlı hem de yararlı mesleklerden birini seçerdim. Hiç olmadı mantar yetiştirirdim ama mutlaka bu türden bir şeyler yapardım.

Geldiğim noktada bir üni bitirdim birini de dışardan okuyorum. Faydası nedir? Hiçbir şey. Boşa giden yıllarıma yanıyorum sadece. Üniye gideceğime yabancı dil, kodlama dili gibi daha faydalı şeylere kafa yorsaydım çok farklı bir yerde olurdum.

İTÜ, ODTÜ gibi ünilere gitmeyecekseniz okuduğunuz boşa gidecek benden söylemesi, Türkiye'de üniversite eğitimi tamamen zaman kaybı. Hele şu her ile üni açıldıktan sonra kalite iyice düştü. Hakkari'ye, Kilis'e, Hatay'a, Van'a üni okumaya gideceğinize amelelik yapın daha iyi.


Yanlış. Üniversite istemediğin bir bölümse evet boşa gider ama eğer sevdiğin ve isteyerek gittiysen işler değişir. En kötü sevdiğin için notlarına asılır akademisyen olmak için bir sürece gidersin ve buda hangi üniversitede okuduğunun önemini yitirir.