Senin o bahsettiklerin formalite icabı okuyan kişiler. Demek istediğimi anlayabilecek idrak yeteneginde ve kabiliyetinde olduğunu düşünüyorum. Adam gibi okuyup kariyer yapan birinin sahip olduğu donanımın 10da birine sahip olmadiğını görebilirsin. İmkansızlıktan okumamak farklı keyfi okumamak farklı. Ek olarak üniversiteyi zaman kaybı olarak gören insanın projeleri büyük çaplı girişimleri vardir. Bugüne kadar sizin adınızı duymadığina göre bu kişilerden olmadığınız açık :)
Misal kaç dil biliyorsunuz
Kaç yazilım dilinde ustasıniz
Büyük çaplı kaç proje gelistirdiniz veya kaçinda görev aldınız
İşiniz de top 10 100 1000 10000 sıralaması yapsak kaçıncı sırada olursunuz? Gelecek planlamaniz ne?
Günde ne kadar süre kitap okuyorsunuz?
Hangi alanlarda uzmansınız?
Vs vs.. çarkı herkes döndürür. Eli ayaği tutan kimse aç kalmaz. Benim bahsettigim olay bambaşka bir olay. Herkes memur hasan yazilimci webmaster forumlarinda takilan hüseyin olabilir lakin herkes bir steve jobs bir elon musk ya da bilinen diğer vizyonu ve kabiliyeti genis girişimcilerden olamaz.
Yaşadığınız hayatı benimseyip sevebilirsiniz. Size göre yapabileceginizin veya yaptiginizin en iyisi budur belki orasi beni alakadar etmez. Fakat hala bir fırsatı varken genç birine okuma ben böyle yaptım sen de yapabilirsin falan demek asıl sığ olan bu...
Yoksa 3k 3.5k maaş alıp sabah aksam ise gidip gelmek işte basit olan bu...
Neyse neyse hic polemige girmeye gerek yok herkesin yaşam standartlari hayalleri ve hedefleri farkli.
Sevgiler.
Ek olarak: Konunun sahibi Mert kardeşim aç Elon Musk'ın geçmiş hayatini cektigi sıkıntılari ve şu an yaptiklarini oku asil başari hikayesi budur.