Arkadaşlar merhaba, sabahleyin bir konuda linux deepin adını duydum (aslında bakarsanız baya önce duymuştum sanırım İsa kullanıcı adlı arkadaş bahsetmişti tam emin değilim bir konuda... ancak eksikleri olduğunu falan duymuştum bazı kullanıcılar tarafından da kötülenmişti, bir de indirme süresi çin'den geldiği için 1gün falan yazıyordu.. o yüzden vaz geçmiştim.) tekrar gaza geldim, görselleri görmem ile indirmem bir oldu...
Aşırı bir mac os aşığıyım fakat hayatımda hiç mac'im olmadı, o kadar param yok, bilgisayarıma hackintosh kurmaya çalıştım 2-3 kez fakat başarısız oldum..
Ancak bu deepin bir acayip harika bir şey, sanki mac'i yalamış yutmuş abi gerçekten şuan işletim sisteminin güzelliğine aşık oldum...
Neredeyse herşey mac, capslock'a bastığımda bile mac'deki gibi A a harfleri falan çıkıyor, yahut o alttaki bar hep orda falan, ya efsane ya :))))
Velhasıl ben burdan gün ve gün güncellemeler yayınlayacağım günlük gibi, ona göre siz de benim tecrübelerime göre kullanma kararı alır veyahut almama yönünde adım atarsınız... Her ihtimale karşı windows'un yanına kurdum, şuanlık windows'un yüzüne bakmayı düşünmüyorum :)
Gün 1;
# Her şey harika görünüyor, maşallah nazar değmesin...
# Tek gözüme çarpan sıkıntı tarayıcıda https kısmında küçük i yazınca l gibi duruyor o kadar :)
# Şimdilik kasma yahut benzeri bir şey sezmedim, ram'i kullanıyor mu kullanmıyor mu bilmiyorum.
Gün2:
Marketi efsane efsane, her şey var sanırım, bu linux değil sanki başka bir şey o.o
Her gün her gün not yazmamaya karar verdim, eğer bir sorunla karşılaşırsam yazıcam.
Şuanlık karşılaştığım tek sorun, kurduğumuz uygulamayı nasıl kaldırıyoruz bilmiyorum...
18 Gün Sonra
Herşey çok güzel, hala kullanıyorum, opera'dan tut da whatsapp'a kadar uygulama çeşitliliği var. Çok güzel ve hala seve seve kullanıyorum, problem yaşamadım, dakka başı güncelleme geliyor, eksisini bulamadım fazlası var.