1-Öncelikle belirtmek isterim ki Üniversite boş bir mecra vs değildir. Okuduğun bölüme göre değişir. Gittiğin İldeki üniversite boş mu? Üniversite kaydını dondurup, memleketine gitme. Hangi alanlarda iyisin? Örn: " Yazılım veya Web programcılığı" otur, bulunduğun ili gez, firmaları tanı, çevre yap,bulunduğun ilde girişimcilik çabalarına atıl.

2-Sabahları iş, geceleri ise ders mantığı ile hayatını yürütebileceksen şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.

Ben dershaneye gidiyorum, sabah ders, akşam iş. O nasıl oluyor? dersen şöyle: Gittiğim dershaneye ücretsiz bir web sitesi açtım. Ardından Facebook,Twitter,İnstagram gibi firmalarda; okumakta olduğum dershanedeki bulunan sistemlerinin reklam verdim, kendi cebimden. Buna çevremdeki arkadaşlarım s*laklık'tan başka bir şey değil dedi, ben ise buna ticari zeka dedim. :) Ve aradan kaç gün geçti telefonlarım susmamaya başladı. Rakip dershaneler,rakip bölüm hocaları,firmalar vs aramaya başladı 3-5 ücret ile anlaştık. Kendi yol paramı+sigara+yemek paramı böyle çıkartıp kimseye muhtaç etmemeye bakıyorum. Bunları yaparken diğer dershanedeki öğrencilerin, devlet liselerinde okuyan öğrencilerin benden Sosyal Medya Danışmanlık sektöründe tavsiyede bulunmamı istemeleri dikkatimi çekti. Üniversite sınavından sonra küçük bir büro açacağımı belirttim.