Ben mantık yürüterek değil daha önce yaşanan bir davayı örnek göstererek cevap veriyorum. Evet kanunlar var fakat kanunlar sadece size yok, kanunlar herkese var. Domain'i alan adam için kanun yokda marka tescilini alan adam içinmi sadece kanunlar var? Bir markaya binlerce lira veriyorsa
o arkadaş ve domaini bu kadar önemsiyorsa lütfen bir zahmet alanadını da incelesin... Konuyu açan arkadaşın sorduğu örneğe dayanarak cevap verdim. Arkadaş ne sordu "Merhaba dostlar,
Atıyorum numanabi.org diye bir domain aldım, projemi gerçekleştirdim.Fakat sistemimi çok beğenen birisi numanabi diye marka tescilledi.Domain'imi elimden alabilir mi? " Daha önce benzer durum WIPO 2017-1585 no'lu sonuç davasında gerçekleşmiş. Bende buna göre cevap verdim.(Bahsettiğim dava bir veya iki önceki cevabımda etiketlediğim arkadaşın davasıdır.)
Ve evet her halukarda mantığıma ters. Kanun derseniz yaşanan dava da ektedir.
Logo konusunda bir bilgim olmadığı için sizin deyiminizle mantık yürüterek cevap vermiyim o halde, fakat logo kullanımında da tasarımı haksız bir şekilde kullanım ihlali olabileceğini düşünüyorum.