Öncelikle merhaba güzel insanlar,
Kendimden birkaç cümle ile bahsederek başlamak isterim. 3 yıldır lisanslı profesyonel bisikletçiyim. Şu ana kadar çadırımı, tulumumu alıp şehirler arası birçok tura çıktım. Aynı zamanda da Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisiyim. Doğayı, kamp yapmayı, bisikleti, koşmayı çok seven birisiyim. Instagram hesabımda yaptığım bisikletle alakalı paylaşımlar sayesinde Türkiyenin birçok yerinden hiç tanımadığım güzel insanlar bana bisiklet sporu hakkında gerek teknik gerek teorik bir çok şey danıştı. Bu durumla karşılaştıktan sonra bu yönde tecrübelerim ve bilgimle insanlara yardımcı olma kararı aldım.
Ve bundan tam bir sene önce alan adı satın alarak blog açtım. Ailevi rahatsızlıklar nedeni ile uzun süre ne tura çıkabildim ne birşeyler yazabildim bloguma. Ama şu an hayatım düzene girdi denilebilir. Devam etmek istiyorum fakat herşeyden önce bir konuda uğraş vermek için o konuda ön bilgi sahibi olmak faydalıdır. Kendimi 1 hafta boyunca bilgi sahibi olmak için araştırmaya adadım. İçinde wmaraci'nin da bulunduğu birçok siteden ipuçları edindim. Fakat kendim de öğretmen adayı olduğumdan bildiğim birşey var. 1 kere göstermek 100 kere söylemekten daha iyidir.
Bu yüzden sizlerle sitemi paylaşıp bana bazı konularda yol göstermenizi isteyeceğim. İnternette birçok bilgi var fakat ışık tutulan kalıp ve durumlara kendimi zar zor sığdırabiliyorum.
Yardım konularına değinecek olursak.
-Etiketler
Yazdığım blog yazılarına çok mu etiket ekliyorum acaba? Google ın sunduğu Anahtar Kelime Planlayıcı gibi servislerden yazımla alakalı etiketler edinip az sayıda etiket sunmam mı gerekiyor?
-Para ile tema satın almak istiyorum çok çekici geliyor bana. Başkalarının sitelerine bakıp kendiminki ile karşılaştırınca, benimkisi 9 yaşında bir çocuğun kodlama öğrenip kurduğu ilk blog gibi geliyor gözüme. Tema satın almak bana fayda sağlar mı? Yoksa daha çok mu erken?
- Çıktığım turlarda çektiğim fotoğrafları siteye medya olarak attıktan sonra mı paylaşmam uzun vadede iyi olur, yoksa bir medya sağlayıcı siteye upload ettikten sonra mı paylaşmalıyım? Medya olarak siteye upload etmek zararlı olur mu? (Boyutunu sıkıştıran eklentı kullanıyorum)
-All in One SEO'yu silip Yoast SEO kurmak daha mı mantıklı? Bu süreçte optimizasyonu tekrar mı yapmak gerekir? Siteye bir zararı olur mu?
Aslında daha çok şey var fakat daha da uzatmak istemiyorum. 2018 Haziran Ayının 14 ünde Bisikletimle Türkiye Turuna çıkıyorum. O zamana kadar sitemin göze çekici gelen Google tarafından dışlanmamış bir site olmasını çok isterim.
Konu hakkında[B] sadece sorulan sorulara bağlı kalmadan genel anlamda eleştirilerinizi, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Yardımlarınız benim için altın değerinde.[/B]
Site Adresi: http://www.gezgincin.com/