xLyra adlı üyeden alıntı

1-Öncelikle belirtmek isterim ki Üniversite boş bir mecra vs değildir. Okuduğun bölüme göre değişir. Gittiğin İldeki üniversite boş mu? Üniversite kaydını dondurup, memleketine gitme. Hangi alanlarda iyisin? Örn: " Yazılım veya Web programcılığı" otur, bulunduğun ili gez, firmaları tanı, çevre yap,bulunduğun ilde girişimcilik çabalarına atıl.

2-Sabahları iş, geceleri ise ders mantığı ile hayatını yürütebileceksen şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.

Ben dershaneye gidiyorum, sabah ders, akşam iş. O nasıl oluyor? dersen şöyle: Gittiğim dershaneye ücretsiz bir web sitesi açtım. Ardından Facebook,Twitter,İnstagram gibi firmalarda; okumakta olduğum dershanedeki bulunan sistemlerinin reklam verdim, kendi cebimden. Buna çevremdeki arkadaşlarım s*laklık'tan başka bir şey değil dedi, ben ise buna ticari zeka dedim. :) Ve aradan kaç gün geçti telefonlarım susmamaya başladı. Rakip dershaneler,rakip bölüm hocaları,firmalar vs aramaya başladı 3-5 ücret ile anlaştık. Kendi yol paramı+sigara+yemek paramı böyle çıkartıp kimseye muhtaç etmemeye bakıyorum. Bunları yaparken diğer dershanedeki öğrencilerin, devlet liselerinde okuyan öğrencilerin benden Sosyal Medya Danışmanlık sektöründe tavsiyede bulunmamı istemeleri dikkatimi çekti. Üniversite sınavından sonra küçük bir büro açacağımı belirttim.

Hocam bu yorumunuzdan ilham aldım ve birkaç yıl önce çalıştığım bir sektörde kendi kendime iş kurmayı düşündüm, ekmeğim çıkar mı bilmiyorum ama bunu kurmak için bile az buçuk tecrübe ve ekip arkadaşlarına ihtiyacım var, o yüzden sanırım en azından bir etüt merkezi tarzı bir yere gidip kafa dengi insanlar bulmalıyım yoksa yaşıtım benimle aynı şeylerden hoşlanan pek arkadaşım yok. Ama dershaneye gelirsek, açıkcası dershaneye ayıracak bir bütçem yok, zaten yol yarılandı sınava da bir şey kalmadı, o yüzden ailemin de 5-6 ay için boşu boşuna para harcamasını istemiyorum. Belki seneye.

Snotrau adlı üyeden alıntı

Aynen hocam yang gibi blade & soul'da görev yaparak gold kasıyordum yani bir öneri bende bezdim açıkcası yapmıyorum o yüzden

Hocam yapılabilir ama ne bileyim yang satmak da garanti meslek değil bence :/

pubhane adlı üyeden alıntı

Ya bu ne saçma bir düşünce kardeşim. Üniversite mezunu olanda amele gibi çalışıyor? Şimdi bu adam çok rahat satış pazarlama yapabiliyorsa günde max 8 saat çalışabileceği satış pazarlama sektörüne girebilir. Gider bir araba galerisinde Takım elbisesini ceker işi öğrenir satış yapar.. Kendi işin olup iyi kazançlar elde etmediğin sürece maasli işlerde lise yada üniversite farketmeksizin amele gibi çalışırsın zaten. Toplamda 8 yıllık Giyim sektöründe ki tecrübemin 4 yılını, lise mezunu olarak yönetici sıfatında görev yaptım. Ben PC başında otururken üniversite mezunu personellerim amele gibi çalışıyorlardı. O yüzden lise üniversite ayırmayın. Kimde cevher olup olmadığı öğrenimine bakılıp söylenmez.

Hocam araba galerisine girmek vs öyle yapılabiliyor mu? satış ve pazarlama yeteneğim var mı yok mu tam emin değilim ama müşteriyle güzel ilişkiler kurabilirim, bide sevecenimdir ben, insanları kırmam üzmem, onlar da beni sever haliyle, yani sırt çevirebilen olmaz öyle kolay kolay, onları da kazıklamak istemem açıkcası, bunlar yeterliyse ve düzgün ikna edebiliyorsam bu tür sektörlerde nasıl iş bulabilirim.

-- KONUYA EK OLARAK TURKCELL'DE ÇALIŞMAK İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN VAR MI?