Az önce kardeşimle kıyafet hakkında muhabbet ederken başıma ilginç bir durum geldi. Bir yandan sohbet ediyorum bir yandan da önümde site açık yorum yazıyorum. Neyse bizim kıyafet -mont muhabbeti bitti, önüme döndüm. Yorumumu yazdım ve gönderdim. Yorum gönderildi, sayfa yenilendi, karşımda yer alan dört reklam alanının ikisinde kıyafet reklamı ?
Sİzce google bizi dinlior olabilir mi ? Yapıyorsa bile mümkün değil gibi geldi, Çünkü mozilla kullanıyordum bu sırada, sadece varsayılan arama moturunu google olarak düzenledim o kadar..
Ama aklıma şu haber geldi. (Akıllı telefonlarda yaşanan sıradışı olayları konu alıyor. Mesela adamın annesi Tayland da bir arkadaşının kaza geçirdiğini söylüyor. Sonra adam google de arama yaparken önerilen kelimelerde tayland kaza haberi gibi bir öneri çıkyor vs..)
Yine benzer olarak Google'nin One Driver servisinin kullanıcıların fotoğraflarını tarayıp ele geçirdiği bilgileri depoladığına ilişkin şöyle de bir iddia var.
Sİzce de Cia peşimizde mi :D Yani reklam kazançlarını artırmak için google tarayıcılarda dahi özel konuşmalarımıza kadar bizi dinliyor mu ?