Sadece android de olduğuna inanmıyorum iOS da da var. Önceki telefonum android idi ekşisözlükte bu konuyu görmüştüm ve test ettim. Hiç arama yapmadığım , alakasız ve çok az kullanılan bir kelime seçtim. Misal tabure kelimesi. Telefonumdan daha önce hiç bir şekilde arama yapmadım. Evdeki interneti kullanan diğer telefon ve bilgisayardan da arama yapılmadı. Bir gün boyunca telefonun yanında sürekli tabure diye söyledim hatta içerisinde tabure geçen cümleler kullandım. Bir gün içinde internette gezerken tabureyle ilgili bir tane reklam çıkmadı. Hatta mobilya ile ilgili reklam dahi çıkmamıştı. Reklam çıkmadığına ikna olduktan bir gün sonra gece bir sayfada gezinirken bildiğin tabure reklamı çıktı. AdWords te aratsan o kelimeye reklam veren bulamazsın fakat bana reklamı çıktı. O gün Google ın bizi dinlediğini anladım.
Şuan iOS kullanıyorum ve bir gün annemle bir kaç saat boyunca televizyon alma konusunda konuştuk. İşte lg alalım vs diye anlaştık. O zamana kadar bu telefondan yakın zamanda tv ile ilgili hiç bir arama yapmadım. Kullandığım modeme bağlı olan diğer telefon ve bilgisayardan da arama yapılmadı çünkü ihtiyaç yoktu. Yani reklamın çıkması çok zor ihtimal. Konuyu konuşurken nette gezerken sürekli araba , ev , kıyafet vs reklamlar çıkıyordu. Konuyu konuştuk, tartıştık akşamı tak lg tv reklamı, turuncu indirim diye halbuki ben tv ile ilgili yada onu anımsatacak teknoloji sitesinde değildim. Tam iki gün boyunca sürekli farklı farklı tv reklamları çıktı ve bazen telefon elimdeyken konuşulan konularla ilgili reklamlar denk geliyor artık hiç şaşırmıyorum . Bildiğin nokta atılı yapıyor.