-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Beni çok heyecanlandırdı şahsen hocam. Böyle bir projenin logo favicon gibi grafik işlerini seve seve üstlenebilirim hiç bir maddi beklentim olmadan :)
emre1080p
iloveturkiye.blogspot.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
elimden geldiği kadarıyla ücretsiz olarak yardımcı olmak isterim her konuda. bu söylediğiniz şey ile ilgili. merak ettiğim ve sevdiğim bir konu.
Panda
ctrlpanda.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Editör - Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
Ş** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@my98 Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşivi, Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi, Başbakanlık Osmanlı Arşivi vb. vb. bu arşivler zaten dijital ortama aktarılmış durumda. Buradan temin edebilirsiniz her türlü belgeyi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Elimde çok uygun bir domain var. Masrafım kariılığı verebilirim.
Nasildi.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence bununla ilgili vakıflardan destek alarak projendirilebilinir.
Diğer mesajların bir çoğuna katılıyorum ancak burada asıl dikkatimi çeken şey tasnifli olması. Her zamanın gazetelerine (1800'ler biraz ekstrem olabilir) ulaşmak mümkün. Milliyet, Cumhuriyet vs başlangıcından itibaren dijital ortama aktarmış durumda. Onlardan ücret karşılığı faydalanılabiliyor. Ayrıca fiziksel gazeteye bir çok kütüphaneden de ücretsiz ulaşılabiliyor. Ancak dijital, tasniflenmiş, yazıları keyword girerek arayabileceğimiz bir arşive ciddi manada ihtiyaç var.
Şu an benzer bir proje üzerinde çalışıyorum. Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından birinin kişisel ve kurumsal arşivini oluşturuyorum. Dolayısıyla 1970'lerden itibaren gazeteleri tarıyorum. Gazetelerle de konuştum, örneğin Hürriyet gazetesi dijital ortama aktarılmış ve kelimeyle aranılacak bir arşivlerinin olmadığını söyledi. Bunun için kütüphaneleri kullanıyorum şu anda en rahat bir şekilde. Dolayısıyla;
1- Elinizdeki arşiv bu şekilde arama yapmaya müsaitse, müşterimle fiyat konusunu görüşerek sizin arşivinizden yararlanabiliriz. Düşünürseniz özel mesaj yoluyla iletişime geçebilirsiniz.
2- Bu arşivi değerlendirebilmek için kendi çapınızda uğraşlara girmektense Vakıf ve derneklere, hatta tarih kurumlarına giderek bir proje kapsamında kullanabilirsiniz. Hem bu arşivi kazandırmış olursunuz hem de güzel bir gelir elde edersiniz.