Mahmut54 adlı üyeden alıntı

turker71

1. Anladığım kadarıyla .com.tr domaini satın veya devir aldınız, bunu tr alan adları yönetmine bildirmediğiniz sürece domain zaten sizin değildir ki zaten tr domainler o kadar kolay devredilemezler alanadının bağlı bulunduğu markayı satın almanız gerekir.

2. Hosting firması domainin kendi kontrollerinden alanadı sahibi tarafından çıkarılıp başka bir hesabı yetkilendirdiğini söylüyor. Hesabınızda aktif görünebilir ama domain artık hosting firmasında değil. Anlayacağınız ilgili alan adını size satan kişi arka planda tr alan adları yönetimine dilekçe yazarak domaini başka bir yere kaçırmış.

Anlayacağınız domain zaten sizin değildi, alan adı sahibi domaini başka bir hesaba gönderdi (başka bir hosting firmasına veya kendi nic.tr hesabına). Kısacası atı alan üsküdarı geçmiş olabilir.


hocam şöyle söyleyim size anadoluweb firmasından alınmış direkt domain . alan kişi domaini benim anadoluwebteki hesabıma transfer etti panelimde domain gözüküyor yönetim kısmından ns bilgilerini girdim güncelle dedim fakat 1 günden fazla oldu ns ler güncellenmedi yukarıdaki konuşmalar geçti daha sonra aramızda

bana transfer ettiğini söyleyen arkadaş ile iletişim kuruyorum ben transfer ettim benden çıktı artık diyor kafayı yicem