creed74 adlı üyeden alıntı

turker71

Hocam com.tr domaini nic.tr üzerinden belge ile tescil edilebilir, anadoluweb sadece aracılık eder.. Anadoluweb panelinde görünmesi hiç birşey ifade etmez, dediğim gibi anadoluweb de sonuçta nic.tr hesabından işlemleri yürütür com.tr ile ilgili. Konunuzda, petrol firması belge ile domainin anadoluweb hesabından başka bir nic.tr hesabına transferini yaptırmış, bunu engelleyemezsiniz çünkü domainin asıl sahibi belge sahibidir (marka tescili veya ticaret sicil kaydı sahibi), anadoluweb üzerinden transfer hiç bir şey ifade etmiyor, kaldı ki com.tr domaini almak başlı başına bir hata, çünkü nic.tr domaini verirken o petrol firmasına sunduğu belgeler karşılığı vermiş (belki de marka tescil belgesi ile). Sorun olmasaydı bile siz başkasına ait belgelerle işlem yapıyor olacaktınız (çünkü domain alınırken verilen ticaret sicil numarası o petrol firmasına ait) , illa ki bir noktada sorun zaten çıkacaktı.

Eminim ki domaini size satan da zamanında petrol firmasının bu tür tescil işlemlerini yapan biridir, petrol firması bilmez ki neler dönüyor, öder parasını birine domain ve hostingi aldırır. Onlar da bir sorun olduğunu gördüğünde uzman birine sormuşlardır (Tamer *******) ve kendi domainlerini garanti altına almak için bu işlemi belge ile yaptırmışlardır.



hocam domaini satın almadım sadece adıma transfer ettirmek istedik bu yolu seçti kendisi 50 yaşlarında zaten adam ne yaptıgını bildiğinden den de emin değilim .

Bana öneriniz ne olur.Yada pc bağlanıp yapabileceğiniz bir şey varmı ?