turker71

Bakın size anlatmak istediğim bu alan adının artık gittiği.
Bu saatten sonra kullanıcı kodu vs. işinize yaramaz, he şirketin imza yetkilisini bulup bu yetki devir formunu imzalatıp kaşeletirseniz o zaman başka.
Ancak o zamanda daha sonra o kişinin yine bu formu doldurup başka bir yere transfer etmeyecğinden emin olamazsınız çünkü hala sahibi siz olmazsınız.

Bu .tr alan adları resmi belge gibidir, hosting firmaları işlemlerde sadece aracılık eder. Sadece kayıt ve kendine gelen transfer yönetimi ve yenilemeleri yönetirler. Birisi belge doldurup alanadının kendi yetkisinden çıkarttığını bilemezler ancak sizin gibi bir durum olup sorguladığında alan adının artık kendisinde olmadığını anlayabilir.

.com.tr domainler marka gibidir ve resmi bir şirkete, kuruluşa, markaya veya isme bağlıdır. Siz bu saydıklarımı satın veya devir alacaksınız ki sizin olsun. Onun haricindeki tüm işlemler sadece yönetme hakkının devridir, tıpkı hosting firmasındaki domainin başka bir firmaya transferi gibi.

Yönetme hakkına örnek; Şuanda bahsettiğiniz hosting firmasında mesela yönetme hakkı vardı ama alan adı sahibi bir dilekçeyle yönetme hakkını ondan aldı ve başka yere verdi.