-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar bu işlerde yeniyim belki çok amatörce bir soru soruyorum ama aklıma takıldı. şimdi üye olma sayfalarında kullanılan recaptcha güvenlik önlemi olarak üye olan kişinin bir pc mi yoksa insan mı olduğunu ayırt etmeye yarıyor. peki bu güvenlik önlemi neden üye olduktan sonra çıkan diğer site içi formlarda kullanılmıyor. adam saldırı yapacaksa üyelik alır içerideki formlar recaptcha olmadığı için saldırısını orada yapar. sadece üyelik formuna koymayı ben anlayamadım bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Normalde diğer formlara da koyuluyor. Ben olsam koyarım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Z**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
SQL tablosuna kayıt veya güncelleme durumunda belli bir süre sınırı var. O yoksa da belli bir limiti var.Bu da olası saldırıyı engelliyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-Z-
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Üye olma da bir kayıt işlemidir. Onda neden kullanılıyor öyleyse?
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Bot veya spam engeli için kullanılıyor. Curl ile bunu aşmak neredeyse imkansız. Eğer sizin üye kayit sayfası recaptcha olduğu halde aşılabiliyorsa bırakın diğer formları üye kayıt sayfasına da koymaya gerek yok. Bahsettiğiniz diğer formlara oturum açıldıktan sonra ulaşılabildiğini varsayarak konuşuyorum. Yani bir kilit kiriliyorsa digerleri de kırılır, diğer kapilarda açık demektir. 10 tane kilit vurmanız işi zorlaştırır güvenliği arttırmaz.