Selamlar,

24 yaşındayım, 4 aylık ciddi bir ilişkim var, hayatımı paylaşabileceğime sonuna kadar inandığım birini buldum. Buna tüm kalbim ve aklımla inanıyorum.

Son zamanlarda sevgilimin ailesine görücü mü denir ne denirse öyle sorular gelmeye başladı. O da 23 yaşında üniversitesini bitirdi geldi geçen sene. Evliliğe hazır yani. Ve bu isteme falan mevzuları beni inanılmaz geriyor yıpratıyor.

E diyeceksiniz ki, sen ağzını açma sen iste kızı. Yahu yapamıyorum. Askerliğim duruyor. Açıktan üniversite okuyorum son sınıftayım ama çok dersim var 2020 den önce bitmez. Bırakıp askere gitsem gelsem 1 sene. Bekleyeceğine inancım tam ama 1 sene nasıl dayanılır onuda bilemiyorum. Eğitimimi yarıda kesip önüme geçebilecek olası fırsatları değerlendirememekten de korkuyorum bir yandan. Yani 2k lira gibi maaşlara çalıştım hep, asgari ücret neredeyse. Ailem düğünümü dahi yapamayacak kadar zor şartlarda yaşıyor, kira, şehirdışında okuyan kardeş vs. Babamın emekliliğine 1 sene var. Yahu kafayı yemek üzereyim.

Neresinden tutsam elimde kalıyor. Kızın konuşmalarından da hissediyorum gel iste demeye getiriyo sürekli konuyu. Kalbine kendine olan inancım sonsuz, fazlasıyla güveniyorum da zaten. Ama çıkamıyorum işin içinden. Babamlara desem isteyin diye, isterler mi? Çok zor, düğün işi falan çok para kalkabilir miyiz bilmiyorum. Evimiz yok, ailemle yaşamaya zorlayamam, kiraya çıksam nasıl geçinicem...

Yahu artık kendi kendimi yeme seviyesine geldim. Çıkamıyorum işin içinden. Ne yapılır, ne yapmalıyım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Gitmesem askere, söz mü taksam. 2.5-3 sene bekler mi? Bekler, ama aileler araya girince ailesi bekler mi? 3 sene az değil ki.2 sene de üni biticek, 6 ay kısa dönem askerlik yapsam 2.5 sene en az.

Yok mu şu işin bir çıkar yolu...

Biraz uzun oldu, ama çok doluyum. kimle ne konuşsam bilmiyorum. burası uzun zamandır takıldığım bir forum, okuyan, yorum yazan herkese şimdiden sonsuz teşekkürler.