-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar sorun php de mi yoksa javascript tarafında mı anlayamadım ama büyük ihtimal php tarafında.
Ben & Jerry's yazısını mysql'e Ben & Jerry & # 3 9 ; s şekline ekliyorum. Aradaki boşlukları site değiştirdiği için koydum birleşik gibi düşünün. Veriyi çekmekte hiç bir problem yok. Ama veriyi ajax ile otomatik tamamlama yapıp tıklayınca input text içerisine yazı normalde eklenmesi lazımken eklenmiyor.
Sorun tek tırnaktan kaynaklanıyor. MYSQL de ' görüntülenirken ' şeklinde oluyor. Bu yüzden hata alıyorum. Acaba tek tırnağı nasıl etkisi kılabilirim?
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
\' bunu deneyin. \ kullanildiktan sonra ilk karakteri gecersiz kilar. echo "\""; yaptiginizda " goreceksiniz sadece.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
teşekkürler addslashes ekledim yine aynı acaba javascript tarafında mı sorun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
web programlama
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
console bakın ajax hatası yazar
MultiAnaliz.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
konsolda hata veriyor ama anlamsız bir yeri gösteriyor. Normal verilerde problem yok. Arama yapmaya başladığımda veriler sıralanıyor tek tırnak olmayan verilere tıkladığımda işlem yapıyor ama tırnak varsa tırnaktan sonraki parantezi kapatmadığımı söylüyor sebebi tırnak kısaca.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sanırım php sunucu, javascript tarayıcı taraflı bir dil olduğu php den veri düzgün geliyor tarayıcıda normal görüntülenirken javascript çektiği için tek tırnak problemi çıkarıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım geliştirme
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Not: Yanlış anlamışım, geç fark ettim...
Problem tek tırnakta olmayabilir. element.innerHTML = ''; gibi bir şey yapıyorsanız $code değişkeni içerisindeki yeni satır (\n) ifadelerini de değiştirmeniz gerekiyor, tek tırnağın yanında. JavaScriptte var a = "deneme"; diye değer atarken "deneme" yazısındaki muhtemel satırlar şöyle belirtilmeli
<script>
var a = "deneme satır 1 \
deneme satır 2 \
deneme satır 3";
</script>
Murat Alabacak <http://muratalabacak.net>
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Şöyle anlatayım. Ajax ile php dosyasına istek gönderiyorum. Dönen veriyi 2 parçaya ayırıp ilk parçasını input hidden a ikinci parçasını da input text içerisine yazıyorum. Buraya kadar hiç bir sıkıntı yok. Sıkıntı Ben & Jerry's gibi tek tırnaklı bir veriyi veritabanına kayıt ettikten sonra Ben & Jerry 39;s gibi olsa bile tek tırnaklı veriyi görüntülerken javascript tarayıcı tabanlı dil olduğu için 39; değilde ' şeklinde algılıyor. Bu da sanki tırnak açmışım gibi hata veriyor. Sorun php tarafında değil de javascript tarafında bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sorun şu kodlarda hiç bir problem yok, Javascript tarayıcı taraflı bir dil olduğu için veriyi çekerken biz nasıl görüyorsak öyle görüyor. Yani 39; bunu biz ' böyle gördüğümüz gibi javascript te aynı şekilde algılıyor, tek tırnağı sorunsuz gösteriyor ama tıklama yaptığım zaman tek tırnağı algılıyor. Sorunda buradan kaynaklanıyor. Aslında php de ki gibi bir fonksiyonda buna oluştursam belki çözülebilir. Bi deneyeyim.
1 kişi bu mesajı beğendi.