lostyazilim
tr.link

Tükenmez Kalem Lekesi Suni Deriden Nasıl Çıkar ??

4 Mesajlar 1.888 Okunma
acebozum
tr.link

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
Merhabalar,

Ben durumu size anlatayım da yardımcı olabilecek, yönlendirebilecek arkadaşlardan rica edeceğim.
3 yaşında bir kızım var, komşu kızı da 5 yaşında ve bize sürekli gelir. Tükenmez kalemi alıp oturma grubunun yan dirseklerini ( Suni deri ve beyaz ) üzerine bildiğin harita yapmışlar çizmişler de çizmişler.

Çıkarmak için denediğimiz yöntemler; aseton, süt ve sirke karışımı, aspirin, domestos, cif, limon kolonyası, sıcak su, toz deterjan ne yaptıysak olmadı. İnternette çıkan sonuçlar arasında saf alkol’ü denemedim. Onuda kullananlar yazmış ve olumsuz. Bana yardımcı olur musunuz ne yapmam gerektiğini fikredecek biri var mı ?

Ek olarak; Saf alkol de kullanıldı ve olumsuz sonuçlandı. Başka yöntem yada kimyasal üzerinde bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Belki maddeye uygun bir önerisi olur ve çözüm buluruz ki anlaşılan bu dert den sadece ben mağdur değilim. Sorun burada çözülürse eğer arama motorunda aramalar esnasında buraya yönelenler de fayda göreceklerdir.

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.
wmaraci
reklam

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Alkol. Ufak bir yerde deneyin. Olumlu sonuç verir ise diğer yerlerde denersiniz.

(Bizim iş yerinde saf alkol var. Çıkarmadığı kalem izi lekesi yok. Dikkat edin fazla solursanız kafa yapıyor. )

cagdaskorkmaz.com.tr

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
Korkmaz ; Çağdaş evet onu da eczaneden temin ederek denedim ama yok oda olmadı, sanıyorum ki deri döşemeleri değişecek ki oda iyi bir masraf gerektirecek. Takım olduğu için aynı rengi tutturmak mesele yeniydi birde ahh ahh :) Gitti

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Buna benzer biri durumu yıllar önce yaşadığımda arap sabunu ile camsil kullanmıştım ve tükenmez izi yok olmuştu.

Ama hangisini önce / sonra yapmıştım işte onu hatırlayamıyorum :)

Ancak bir çok kimyasal denendiğinde maalesef sonra kullanılan maddeler etki etmeyebilir.

Bence araba yıkama tarzı yerlere sormanızda fayda var. Bu tarz şeyler için illa ki bir şey kullanıyorlardır.

Kolay gelsin.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al