Şimdi ana konu (bana göre ana neden olmadığını aşağıda anlatıyorum) aslında alan adınızın com'unun dolu olması. Bunun bana göre hiç bir değeri yok ama malum net kullanıcıları bizim kadar site gezmiyorlar. Arama sonucu oku ve geç yapıyorlar. Çoğu durumda ben bile bunu yapmak zorunda kalıyorum. fakat benim isim hafızam kötü :) Neyse; bu nedenle günümüzde akılda kalmak gibi bir dert olmasa dahi siz com'lu siteyi geçmek için ne yaptınız veya ne yapacaksınız? Bu akılda tutacaklar için şart. Çünkü alan adınız kısa ve güzel.

Alan adınızın com'lusu biraz benim gibi sitesini sallamayan bir tip. Bu belli oluyor ve bu nedenle makalelerinde tarih eklemeyerek buna önem vermemiş. Bu nedenle ilgili siteye geçmeniz kolay olacak (ki elbette bu tamamen size bağlı). Fakat bibilgi adındaki aramalarda en çok pratikliğin söz konusu olduğunu görüyoruz. Bu nedenle haber tarzı içerikten daha önce, önceliği pratik bibilgi ve bir bilgi etiketlerine vermeniz gerektiği açıkta görülüyor.

Tükürdüğüm en çok tanınan haber siteleri bile artık başlıklarında (başlıktan kasıt makalenin giriş bölümü) nedir? hakkında bilgi, vikipedi'de böyle (Gerçi bu işten maaş alanlar ile bu iş ile fazla para kazanmak ya da bilgi vermek isteyenleri asla aynı kefeye koymadım ama bu gerizekâlılığı yapanların derdi; zaten kendilerinden az kazanıp, bu işi meslek olarak tutmayayanlar ile değil) şeklinde absürd metinlere veriyorlar. Yakın gelecekte analarının örekisini görecekler ama onların asıl derdiği bu değil. Yani bu ve benzeri durumdan daha önce ceza yemelerine rağmen hâlâ akıllanmış değiller. Siz bu durumu söz konusu salak haber sitelerinin salak metinlerinden ziyade gerçek bilgi ile aşabilirsiniz. Burada ana konu ise reklam için paranız yoksa sitenizinin tanınması için en az bir yıla ihtiyacınız olduğu doğrusudur.

Sitenizde çok sayıda kategoriye yer vermeniz, her telden anlamına geliyor. Maalesef bunu ben dahil hepimiz yapıyoruz. Aslında ana ilgimiz olan konuya eğilmemiz şart. Hatta bu bibilgi gibi bir alan adınız olsa bile geçerli olacaktır. Fakat ben yine de her telden çalmak istiyorum diyorsanız her gün en az 3 makale girmeyi kendinize görev edinmeli, sitenizi açar açmaz böyle mecralarda tanıtmaktan kaçınmalısınız.

BIRAKIN SİTENİZ KALİTELİYSE KENDİ KENDİNİ TANITSIN.