cihaneken adlı üyeden alıntı

Çok gizli projemi açıklıyorum, :D vakit ayırıp hayata geçiremedim belki biri yapar da bende kullanırım.

Ev içi envanter programı.

Evin mutfak, temizlik vs. malzemelerinin kayıtlarını tutacak, kamera ve manüel giriş ile barkod okuma ve ürün/malzeme kayıt yapacak. Ay içerisinde eve alınan malzemelerin kaydını tutacak gerekirse azalan malzemeyi bildirecek, marketlerde satılan ürünlerin kayıtları barkod sistemi ile uygulama sunucusunda veri tabanı oluşturularak, okutulan barkod numarası hangi ürüne ait olduğu marka,isim,model,resim gibi kayıtları kullanıcıya bırakmadan otomatik gösterecek hatta gerekirse çeşitli büyük marketlerin ilgili ürünleri hangi fiyatlara sattığı bilgisini güncel olarak tutacak. Dahada ileri gidip kazanç sağlamak amacı ile marka ve firmalar tarafından reklam amaçlı bildirimler oluşturula bilip, kullanıcıya "Çamaşır deterjanınız azalıyor bakın migrosta xxx deterjan şu fiyata satılmakta" gibi bir bildirim sistemli reklam ağı oluşturulup güzel kazançlar elde edilebilecek.

Fikir kabaca böyle, kendimden ve çevreden gördüğüm kadarı ile " Tüh! Evde sıvı yağ kalmamış, markete gittim de almayı unuttum" gibi cümleleri çok duyuyorum.
Halbuki markete gittiğinde aç uygulamayı bak bakalım evde hangi malzemeden ne kadar var veya en son hangi tarihte bir kaç kilo domates aldın?


Güzel fikriniz için teşekkür ederim hocam :)