Yardımcı olmak adına birşeyler yazayım ben de;
Öncelikle e-ticarette tecrübem oldukça fazladır onu belirteyim, tabii yazdıklarım sadece beni bağlar.
Opencart açık kaynak oldukça iyi bir yazılım ancak çok çok iyi Opencartı çözenler özgün birşeyler çıkarabiliyor yoksa çok standart yapının dışına taşılmıyor. Yazılım tarafında da kendiniz birşeyler biliyorsanız olabilir. Ancak e-ticaret yapınızın büyüklüğü ile de alakalıdır. Eğer sitenize günlük 2000+ ziyaretçi çekmeyi planlayıp, kazancınızı düzenli sağlamak amacında iseniz size çok iyi bir host gerekir. Sitenizi SSL ile güvenli hale getirmeli, firewall ile korumalısınız. Zira rakipleriniz olacaktır.
Opencartın genel yapısı kolay olsa da pos bağlamak, olacak sorunlarla başetmek güçtür elbet...
E-ticaretin olmazsa olmazı xml alıp verecek yapıyı kurmanız gerekiyor ayrıca...
Presta, Oscommerce, Tomatocart, Zencart, Magento, Opencart ve daha birçoğu açık kaynak yazılımlardır. Magento son dönemde yıldızı en parlayan ve en kalitelisi, şuanda dünyada dahi bu yazılımı çözüp tam anlamıyla geliştiren çok az kişi var.
E-ticaretten ne beklediğinizle alakalıdır bu durum, eğer çok çok büyük bir sermayeniz var ise zaten kendiniz yazdırın. Yazılımcıyı da başına oturtun her istediğinizi de yaptırın. Bu arada Hepsiburada falan ağızdan çok kolay çıkıyor bakıyorum da o işler kolay değil Hepsiburada bugün yazılımını satılığa çıkarsa 100 bin dolar ister. Neyse eğer sermayeniz biraz daha kısıtlı ise hazır paket alın, ama biraz daha kısıtlı ise açık kaynaklara yönelin, çok çok kısıtlı ise açık kaynakları kendiniz çözün.
Hazır paketler esnek değildir evet ama yılda 2000-3000 TL gibi bir rakama size çok çok iyi host sağlarlar, güvenliğini en üst düzeyde sağlarlar, herşey hazırdır, panelleri çok basittir. Her saniye istediğinizi sorarsınız yapıya uygunsa ve nazınız geçerse bazı değişiklikleri yaparlar, tasarım yaparlar size uygun, birçok yapıya uygun xml çıkarırlar, daima size destek olurlar (hepsi böyle demiyorum ama en iyi 4-5 firma böyledir)
Hazır paketler kötü yanı yok mudur vardır tabii, esnek değildir, bazen adamların eline düşmüş gibi hissedersiniz kendinizi, altta ... eticaret sistemiyle yapılmıştır yazar bu bazılarının karizmasını sarsar ama belirttiğim gibi sermayeniz çok çok fazla değilse hazır paket en iyisidir. Ama ben yazılımdan anlarım az biraz iyi bir yapı kurucam derseniz Magento kurdurun siz de yönetin... Bu da aşağı yukarı hazır paket fiyatına gelir. Her sorun da daima müdahale etmeniz gerekir bunu da unutmayın.
Sonuç; bence hazır paketler uygundur orta bütçelere, dar bütçeler açık kaynak kullanabilir.