Merhabalar.

Windows server ile ilgili bazı videolar izliyordum dedim ki bir konu açayım hem sohbet olsun hem anlık olarak fikirler dökülsün, bilmeyen öğrensini bilen ise daha fazla öğrensin.

Şimdi, nedir bu windows server. Şirketler kullanıyor fakat bunlar local olarak kullanıyor. Takip yönetim sistemleri vs... Bu önemli değil. Asıl olarak çoğu kişi youtube ve diğer platformlarda bunu bir hosting, bir vds olarak düşünmüş ve sormuş gördüğüm kadarıyla.

Sağlam bir bilgisayara windows server kuruldu diyelim ve bunu hosting için kullanmak, bir yayın için kullanmak istiyoruz diyelim. Elbette bilgisayar sürekli açık kalacak veya sadece bir test amaçlı yapılacak. Basit bir wordpress kurup portlar falan ayarlanıp tüm dünyaya açtık diyelim. Peki bir firmada bulunan domainimize atayacağımız ns adresini kim verecek?

Bu yazdıklarım iki saattir bu tür izlediğim videolarda yüzlerce kişinin genel sorusu ve sorunu haline gelmiş. Ben de böyle bir şeyi test amaçlı dahi olsa yapacağım.

Şimdi genelde ben bu tür sorularda firmaların gelip imkansız yorumlarını görüyorum. Yok elektrik parası, soğutması falan filan öldürüyorlar konuyu. Burada imkansız bir şeyden bahsetmiyorum. Varsa bilgisine güvenen ve paylaşmak isteyen buyursun.