Şöyle başlamak istiyorum, bende sadi hocayı bayağı izledim bişeyler anlayabilmek için bende yazılım meraklısıyım, bundan 2 yıl önce nasıl öğrenirim diye yanıp tutuşuyordum 100lerce video bilmem ne izledim bir süre sonra beni sıktı videolar, açıkçası soğudum yazılımdan sürekli videolarda if yapısı else case vs vs. anlatılıyor kimse mantığını anlatmıyor şu şöyle olur bunu böyle yaparsanız böyle olur fln tarzında anlatımlar vardı ve bunlar bana hiç birşey anlatmıyor! Bende 4-5 ay kadar ara verdim öğrenmeye neyse bir gün bir arkadaşım bana "knk sen web sitesi yapıyordun değilmi?" diye bir soru sordu bende meraklısıyım ya nasıl yaparım nasıl ederim demeden direkt olarak evet yapıyorum dedim işte kişiyle görüştük fln ben işe başladım 1 ay kadarda sürem vardı, 700tl gibi bir fiyata yaptım ve 1 ay içinde yap boz şunu şuraya bunu buraya koy ne biliyim işte googleye textboxta post işlemi nasıl yapılır fln yazarak araştırıyordum şöyle böyle derken 1 ay 10 günde ben siteyi bitirdim ardından o site biter bitmez ben kendime bir site yapmalıyım dedim ve kendime
ufak çaplı bir site yaptım ardından şansıma bir müşteri daha geldi o bitti başka müşteri geldi o gitti başka... bu şekilde devam etti bende böylece php bilgimi geliştirdim.

Yani demem o ki ilk önce kendin için başkasında olan bişeyleri yapman gerekli ben şuanda sırf bişeyler daha katmak için dizi film scripti yazıyorum ve ücretsiz paylaşacağım.

Gerçekten çok fazla faydası var.

Bu arada ben meslek lisesi mezunuyum bilişim teknolojileri dalında teknik servis bölümünden yazılımı okulda öğrenmedim yani :)