Merhaba arkadaşlar sanırsam bu konuyu C programlama dilinin olduğu yere açmak uygun geldi bana o yüzden buraya açtım.
Şimdi ben yaklaşık 10 aydır c#, ms sql, ado.net, entityi, linq, html5,css3,js , asp.net mvc çalışıyorum bunların hepsinden biraz biraz biliyorum ve programcılığın az çok mantığını anladım gibi ama yaptığım şeyler beni tatmin etmiyor, yani belki webmastar portalında bunu söylemem biraz garip ama web sitesi tasarlamak ne kadar güzel gözüktüğü, ne kadar para kazandırdığıyla ilgilenmiyorum ben malesef ki daha doğrusu ilgilenemiyorum.. Yaptığım işte anlam arayalardanım açıkçası, ama web tasarım bana yapabileceğim en şeymiş gibi gelmiyor bu yüzden isteksizlik oluyor bu durum son 1 aydır böyle son zamanlarda ise özellikle Sadi Evren Şeker hocanın röportajlarını dinliyorum ve iki şey ilgimi çekiyor :1.) işletim sistemleri yani kernel vs. ve de 2.) yazılım güvenliği/ağ güvenliği vs..
Neden diye soracak olursanız :
1. için bu işin temmellerini merak ediyorum ve program yazmak hoşuma gidiyor
2. ise bana gerçekten anlam ifade ediyor bilginin güvenliği özel hayatın gizliliği vs.. yani etik hacker beni cezbediyor ve bu işi yaparsam insanların hayatını değer katmış olurum diye hissediyorum bu yüzden bu işi anlamlı buluyorum..
Bilgisayar programcılğı 2 sınıfım son dönemimdi ama dizimden ameliyat geçirmem gerektiği için ara vermek zorunda kaldım okula (düz lise mezunuyum).
Neyse şimdi ben bu ilgilendiğim iki konuyu birleştirmeye karar verdim bunu nasıl yapacağımı araştırdım ve sonunda buldum: kali linux adlı bir linux distribution'ı var ve de ben burada etik hacker lar için programlar geliştirmek istiyorum bunun için de hem güvenlik bilmem gerekiyor hem yazılım hem de open source olduğu için linux ile haşır neşir olabilirim diye karar verdim.
Problemim ise burada başlıyor seçtiğim yol uzun ve nereden başlayacağımı bilmiyorum ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok makbule geçer.