Adsense olayını bilmiyorum ama benim TR de iki tane affiliate marketing amaçlı kurduğum site vardı. Ülkemizdeki insanların internetten alışveriş istatistiklerine ve komisyon usulü çalışan firmaların azlığına baktığımda global anlamda bir site kurup en azından büyük denizde boğulayim diyerek bir site kurdum. Henüz 3. ayımdayım. Biraz daha zamanım var. Ama senin sorun için şöyle söyleyebilirim, kullanacağın içeriği bilmemekle beraber, içeriğin özgün ve gerçekten belirli bir kesime hitap ediyorsa dünyada ingilizce bilen insanların sayısını düşündüğümüzde TR den daha mantıklı gibi gözüküyor bu iş. Ama ingilizce olarak SEO çalışmaları, backlink veya paravan siteler, reklam faaliyetleri ve diğer site çalışmaları ne kadar zorlar bilmiyorum. Türkçede 50, ingilizcede 500 rakibim olur demişsin ama amerika,ingiltere,avrupa ve rusyada yaşayanların araştırma, alışveriş, okuma ve senin içeriğine etki edecek diğer alışkanlıkları pozitif anlamda daha farklı. Ben denemeye değer diye düşünüyorum.
Hocam ilk 3 ay sonrasında sitenin durumu nedir, beklentilerinin altında mı üzerinde mi yoksa beklentilerde olduğu gibi mi gidiyor