Kings Journal tema tavsiye ediyorum herkese. Sebebine gelince, şablonlara bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Kendinize göre dizayn edebilmenize imkan veriyor. Ayrıca temanın kendine özel cache eklentisi var, asla olumsuz bir durum meydana getirmediği gibi aksine analiz ve hız açısından gayet etkilidir.
Eklentilere gelince, sizin için gerekli olan nedir ona göre bakılmalıdır.
Ben mesela seo için
Complete Seo Package tavsiye ediyorum ayrıca. Biraz pahalı gibi görünse de hak ediyor doğrusu. Opencart hızlı index alan bir yazılım olduğu gibi bu modül ayrıca kendinize göre kategori ve ürünleri nasıl göstermek isterseniz o şekilde ayarlamanıza olanak sağlıyor.
Xml Import modülünde kesinlikle tavsiye edeceğim yerdir. Zaten bizim sektördeki kopyacılar bu modülü Türkçe yapıp komik rakamlara satmaktadırlar. Halbuki bir süre sonra çalışmaz, onu bilmelisiniz. Yahu bu Türkçe, daha ucuz diye aldanmayın kısacası.
Bu liste uzar gider isteklere göre:) Ama temel gereksinimler bu kadardır.
İlla seo modülü almak zorunda değilsiniz. Tedarikçi usulü çalışmayacaksanız zaten xml modülüne de ihtiyaç yoktur. Dolayısı ile sadece özel bir tema ile satış yapacak konuma geliyorsunuz kısa sürede.
Tahsilat konusunda aracı ödeme kuruluşlarından biri ile çalışacağınız zaman kendilerine ait olan sanal pos modülünü ücretsiz olarak temin edebiliyorsunuz. Kesinlikle başka sitelerden temin etmeyin.
Tek sayfa ödeme modülü, sosyal medya eklentileri vs bunlar zaten özel istek olarak ayrıca değerlendirilir. Biraz da Opencart sürümü ve tema uyumu açısından farklı eklentiler bakmak gerekebiliyor.
Şu an aklıma gelenler bu kadar. Aklınıza takılanlar olursa yine cevaplarım elimden geldiğince.